Spyshots

Nieuwe Volkswagen Scirocco op de Nürburgring

Nieuwe Volkswagen Scirocco op de Nürburgring

De Volkswagen Scirocco is in aantocht en VW test het model momenteel op de Nürburgring. Nadat we eerder spyshots konden tonen vanuit de Amerikaanse Death Valley lijkt het erop dat Volkswagen is begonnen aan de laatste sportieve afstellingen. Uiteraard gebeurt dat op de beruchte Nürburgring.

De Volkswagen Scirocco werd tussen 1975 en 1991 in Europa verkocht. Het model was ontworpen door Giugiaro en werd een enorm succes. Helaas was het lot van zijn opvolger - de Corrado - minder positief. Dat model werd tussen 1992 en 1996 verkocht, maar was te duur om aan een groot publiek te worden verkocht. Volkswagen gaat het echter opnieuw proberen en zal volgend jaar de nieuwe Scirocco op de markt brengen.

Iroc concept
Als opwarmertje voor zijn komst presenteerde Volkswagen vorig jaar de Iroc concept. De auto stond als wereldprimeur op de Autosalon van Parijs in 2006 en deelt veel van zijn techniek met de Eos. Zijn styling is echter sterk afwijkend. De diep doorgetrokken grille, de korte achterzijde en de sportieve zijlijn maken de Scirocco tot een moderne coupé die qua concept enigszins doet denken aan de Alfa Romeo Brera.

Motoren
Het motorengamma zal de Scirocco uiteraard kunnen lenen van andere producten uit de Volkswagen-stal. Zo zal het model in ieder geval leverbaar worden met de 1.4 TFSI-motor die in de coupé een vermogen van 170 pk op de voorwielen over zal brengen. Ook een 3.6 liter V6 met een vermogen van 280 pk staat gepland. Dit model beschikt over 4Motion-vierwielaandrijving. Tevens zal de nieuwe 2.0 TDI (143 pk) beschikbaar worden.

2008
De nieuwe Volkswagen Scirocco zal al in 2008 bij de dealers staan. De spyshots laten dan ook een zo goed als productierijp exemplaar zien. Onder de dikke camouflerende deken schuilt vermoedelijk het exemplaar zoals dat volgend jaar bij de dealers zal staan.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Volkswagen Scirocco op de Nürburgring
Nieuwe Volkswagen Scirocco op de Nürburgring
Nieuwe Volkswagen Scirocco op de Nürburgring
Nieuwe Volkswagen Scirocco op de Nürburgring
Redactie
Door Redactie

Zoeken