Spyshots

Facelift voor de Skoda Octavia

Facelift voor de Skoda Octavia

De Skoda Octavia zal vermoedelijk dit jaar een facelift ondergaan. De in 2004 gepresenteerde Octavia zal worden voorzien van een nieuwe voor- en achterbumper, een gewijzigd interieur en tal van onderhuidse aanpassingen ondergaan.

Op de bergachtige wegen in Oostenrijk werd dit prototype van de vernieuwde Skoda Octavia betrapt. De auto is volgehangen met testapparatuur dat voornamelijk de remwerking van de Octavia kan meten. De Tsjechische autofabrikant is in Oostenrijk dan ook bezig met remtesten van de op stapel staande facelift voor het model.

Succesnummer
Skoda presenteerde de tweede generatie van de Octavia in 2004. Het model is voor de Tsjechen een groot succes geworden en heeft er mede voor gezorgd dat het merk naar een hoger plan werd getild. Om dit succes voort te kunnen zetten heeft Skoda een facelift op de planning staan. Nog dit jaar zal de vernieuwde Octavia worden gepresenteerd.

Vernieuwd in- en exterieur
De wijzigingen hebben betrekking op het in- en exterieur. Aan de buitenzijde zullen een nieuwe voor- en achterbumper het grootste verschil maken. Binnenin zullen diverse detailwijzigingen worden doorgevoerd en ook onderhuids zal de Octavia niet ongewijzigd blijven.

2008 leverbaar
Zijn debuut zal de vernieuwde Octavia naar alle waarschijnlijkheid maken op de Salon van Geneve in 2008. Voor de zomer van dat jaar zal de auto leverbaar zijn.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Facelift voor de Skoda Octavia
Facelift voor de Skoda Octavia
Redactie
Door Redactie

Zoeken