Spyshots

Welkome facelift Ford Mondeo nog altijd niet klaar

Ford Mondeo Wagon

Het gaat niet goed met de Ford Mondeo. Opmerkelijk, want het is wel degelijk een zeer fijne (reis)auto en echt iets fouts doet 'ie niet. Toch lopen er maar weinigen ervoor warm. Een facelift moet het tij doen keren, maar dan mogen de Amerikanen wel opschieten.

De jaren beginnen te tellen bij de Ford Mondeo. Wat wil je met geboortejaar 2011. Of was je het vergeten dat het zakenmodel, die pas sinds 2014 op de Europese markt is, er daarvoor al drie lentes op had zitten in het thuisland? We nemen het je niet kwalijk; Ford houdt er nu eenmaal een frappant introductiebeleid op na soms. Meestal merken we daar hier niet zoveel van, maar de Mondeo zit deze constructie eigenlijk al sinds de lancering dwars.

Te laat?
De Mondeo voelde immers al lichtelijk gedateerd terwijl hij – voor de Europese koper – nog nieuw was en het is niet handig geweest van Ford om er vervolgens ook niet echt meer naar om te kijken. Slechts minimale updates ontving de auto sindsdien en de aanstormende vernieuwingsronde lijkt ook niet bijster veel om het lijf te hebben (terwijl de concurrentie niet stilzit). Kortom, de noodzakelijke facelift waaraan al een tijdje wordt gewerkt zou weleens te laat kunnen komen. Erg spijtig, maar volgens insiders moet de Mondeo, die aan de overkant van de Grote Oceaan Fusion heet, toch echt nog mee tot 2021. Pas dan zou er een opvolger klaarstaan. Als die al komt, want Ford zit erover te peinzen voor de volle 100% een SUV-merk te worden. In elk geval op de thuismarkt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Ford Mondeo Wagon
Ford Mondeo Wagon
Ford Mondeo Wagon
Ford Mondeo Wagon
Ford Mondeo Wagon
Ford Mondeo Wagon
Ford Mondeo Wagon
Ford Mondeo Wagon
Ford Mondeo Wagon
Ford Mondeo Wagon
Redactie
Door Redactie

Zoeken