Spyshots

Foto´s nieuwe Jaguar XK + interieur

Foto´s nieuwe Jaguar XK + interieur

Volgend jaar komt de compleet nieuwe Jaguar XK-serie op de markt. Gecamoufleerde modellen van zowel de Coupé als de Cabriolet laten zich steeds vaker in het wild zien. Hierbij de foto´s, ook van het interieur!

Het design van de nieuwe Jaguar XK is geen grote verrassing meer. Begin dit jaar presenteerde Jaguar in Detroit de Advanced Lightweight Concept. Deze conceptcar is een voorbode van de Jaguar XK en volgens Jaguar zal het productiemodel niet veel afwijken. De beplakte testauto´s verbergen dan ook weinig nieuws. Slechts de details zullen verschillen met de conceptcar.
 
Interieur
Voor het eerst zijn er ook foto´s gemaakt van het interieur. De gewillige testrijders van Jaguar waren bereid in alle rust het interieur te tonen. Ook daar zien we weinig nieuws. Het typische Jaguar-dashboard is in hoofdlijnen gelijk aan die van de Advanced Lightweight Coupé.
 
V8
De conceptcar wordt aangedreven door een 4.2 liter V8 met een vermogen van 400 pk. Deze Supercharged V8 zal ook in de nieuwe XK-serie leverbaar zijn en onder de naam XKR in de prijslijsten staan. Daarmee moet de XK in ongeveer 5 seconden naar 100 km/h sprinten en een topsnelheid halen van 290 km/h. Verder zal Jaguar de 300 pk sterke achtcilinder in het vooronder van de XK-serie gaan hangen en dit model als XK8 gaan leveren. Verwacht verder veel moderne technieken en comfortverhogende zaken. Te denken valt aan Adaptive Cruise Control, een uitgebreid infotainmentsysteem, Bleutooth-carkit en Keyless entry.
 
IAA Frankfurt
Jaguar zal de nieuwe XK in vol ornaat presenteren tijdens de IAA in Frankfurt. De auto zal begin 2006 in de showrooms staan.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Foto´s nieuwe Jaguar XK + interieur
Foto´s nieuwe Jaguar XK + interieur
Foto´s nieuwe Jaguar XK + interieur
Foto´s nieuwe Jaguar XK + interieur
Redactie
Door Redactie

Zoeken