Spyshots

Mercedes GLK-opvolger geeft zich bloot

Mercedes GLC-klasse

De Mercedes GLK's laatste dagen zijn geteld. En dit is zijn opvolger. Hij heet GLC en heeft niet alleen een wat zachter klinkende naam, maar ook zijn design wordt getypeerd door rondingen en veel dynamischer lijnen dan de hoekige GLK.

Het icoon in wording dat de GLK had kunnen zijn laat Mercedes-Benz met de generatiewissel in één klap los. Want hadden we bij de introductie van de GLK nog het gevoel dat hij door zijn typerende design ook een soort van tweede G kon worden, zo haalt Mercedes-Benz dat zelf onderuit. De GLC gooit het duidelijk over een andere boeg. In niets doet hij denken aan de vormen van zijn oervader, de G-klasse. Nee, de GLC is een echte crossover en geheel in lijn met Mercedes huidige designlijn voorzien van zachte en ronde hoeken.

Kwestie van tijd

De officiële introductie van de GLC laat niet lang meer op zich wachten zo bewijzen deze spionagefoto's. Met enkel nog een paar stukjes camouflage is het puur een formaliteit. Tegen de tijd dat Mercedes-Benz de auto officieel zal onthullen weten we ook diens specificaties, unieke features en later ook prijsstelling. Naar verwachting staat de auto dit najaar bij de dealers, maar de eerste officiële details komen al over een paar weken.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mercedes GLC-klasse
Mercedes GLC-klasse
Mercedes GLC-klasse
Mercedes GLC-klasse
Mercedes GLC-klasse
Mercedes GLC-klasse
Mercedes GLC-klasse
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers