Spyshots

Audi A3 Cabrio

Audi A3 Cabrio schudt zijn kont

Een guitig staartje, meer heeft de huidige Audi A3 Cabrio niet. Maar dan de toekomstige generatie, die krijgt tenminste een serieuze kont. En dat maakt de auto een meer volwassen cabriolet.

Audi A3 Cabrio schudt zijn kont
Dat de nieuwe Audi A3 Cabrio wel een volwaardige kont en achterklep krijgt heeft alles te maken met het feit dat hij is gebaseerd op de A3 Sedan (die een dezer dagen onthuld wordt en tijdens de New York Motor Show zijn officiële première beleeft). Op de A3 Cabriolet is het wachten tot aan de IAA in Frankfurt. Traditioneel vindt die autoshow halverwege september plaats.

Recordtijd?
Technisch is de A3 Cabriolet natuurlijk nauw verwant aan de rest van de A3-familie waarvan de 3-deurs A3 en vijfdeurs A3 Sportback al in de showroom staan. En daartoe behoren, voor ’t eerst, ook de S3 en RS3. Want jawel, Audi, of beter gezegd quattro GmbH, gaat ook een S3 en RS3 Cabriolet uitbrengen. Dat ligt namelijk in lijn met de tactiek om Audi’s performancedochter te kunnen laten groeien. Of de sprint van de inklapbare stoffen kap naar maximaal UV-licht ook in een recordtijd verloopt dan de nu al rappe 9 seconden gaan we nog zien. Nog een half jaartje geduld dus. Helaas is de zomer in een groot deel van Europa dan al wel weer voorbij.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi A3 Cabrio schudt zijn kont
Audi A3 Cabrio schudt zijn kont
Audi A3 Cabrio schudt zijn kont
Audi A3 Cabrio schudt zijn kont

Zoeken

Merk- & modeldossiers