Spyshots

Peugeot 208 nog altijd gesluierd

Peugeot 208 nog altijd gesluierd

Vier maanden na het eerste levensteken en een jaar voor de introductie gaat de Peugeot 208 nog altijd gesluierd over straat. Duidelijk is dat Peugeot de nieuweling zolang mogelijk voor zichzelf wil houden. Het lijkt wel of er iets bijzonders te gebeuren staat.

Eén ding is zeker, de concurrentie in het B-segment is moordend en de Peugeot 208 heeft de loodzware taak zijn voorganger, de 207, te overtreffen. In welke richting Peugeot hierin een oplossing zoekt is voor ons nog altijd een onbeantwoorde vraag. We hebben zo onze vermoedens zoals eerder getoond, maar het blijft gissen, ook al zien we overeenkomsten tussen onze computerillustratie en deze kersverse spionagefoto’s. Let maar eens op de contouren van de voorbumper die door de vuilniszakkencamouflage komen; dat strookt aardig met onze computertekening.

508
Vertrouwen hebbend in onze bron en renderingspecialist zijn we ervan overtuigd dat de Peugeot 208 een zachtere lijnvoering bevat dan zijn voorganger. De ‘grote bek’ gaat er uit, maar helemaal verdwijnt ‘ie niet. Het resultaat zal neigen naar dat van de 508, denken we. Ook die is nog altijd herkenbaar als Peugeot, maar is in het geheel een stuk vriendelijk op het netvlies.

Zuinig
Motorisch kunnen we weer rekenen op een rits VTi’s en HDi’s. Belangrijkste nieuwkomer is zonder meer de nieuwe 3-cilinder benzine die hoog moet gaan scoren in efficiëntie. Peugeot gaat de driepitter vermoedelijk in twee varianten leveren, met en zonder turbo. Die laatste komt qua vermogen in de buurt van de huidige 1.4 VTi te liggen dus die zal het veld gaan ruimen.

Lichter
Peugeot gaat de emissie te lijf met een standaard start/stop-systeem op alle leverbare modellen. Maar daarvoor is er al iets anders gebeurd wat het verbruik drukt, namelijk gewichtsbesparing. Achter de schermen wordt hard gewerkt om zoveel mogelijk kilo’s te besparen. Bronnen noemen zelfs een afslankgewicht van 100 kilo, en dat is op een gemiddeld leeggewicht van 1.200 kg.

GTI
Uiteraard komt de Peugeot 208 er weer in drie- en vijfdeursuitvoering, als SW (stationwagen) en als CC (Coupé-Cabriolet). Ook een compacte, tweedeurs coupévariant sluiten we niet uit, maar op sportiviteit moet vooral de 208 GTI naam gaan maken. Met de 308 GTI heeft Peugeot bewezen het bouwen van hot hatchbacks niet te zijn verleerd en we verwachten dan ook veel van de hitsige 208. Aan de beschikbare krachtbronnen hoeft het niet te liggen; Peugeot heeft een interessante krachtbron al in huis, namelijk de 200 pk sterke 1.6 THP zoals die in de RZC ligt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Peugeot 208 nog altijd gesluierd
Peugeot 208 nog altijd gesluierd
Peugeot 208 nog altijd gesluierd
Peugeot 208 nog altijd gesluierd
Redactie
Door Redactie

Zoeken