Spyshots

BMW 1-serie M Coupé

Geen M1 maar BMW 1-serie M Coupé

BMW Motorsport licht een tipje van de sluier op van de brute 1-serie Coupé die al maanden door de Groene Hel dendert.

Geen M1 maar BMW 1-serie M Coupé
Meerdere malen spotten spionagefotografen afgelopen weken een gecamoufleerde BMW 1-serie Coupé. Uitgedost met een heldhaftig pantser in de vorm van flink uitgeklopte wielkasten en een dikke bodykit raasde het onder spectaculair kabaal over de Nürburgring. Meteen dacht iedereen aan de mogelijke komst van een M-versie en we zaten allemaal bij het juiste eind.

Kerst
Hoofd van BMW M GmbH, Kay Segler, bevestigd nu de komst van een dergelijk topmodel via de officiële website van BMW Motorsport. Het model gaat, omdat M1 al bestaat, 1-serie M coupé heten en komt in de eerste helft van 2011 op de markt. De eerste officiële details worden vlak voor Kerst vrijgegeven.

CSL
Afgaande op diverse bronnen gaan wij uit van een 3.0 liter zes-in-lijn turbomotor welke ook in de Z4 sDrive35is huist. Het doorgaans goed geïnformeerde Auto Motor und Sport deelt deze sterke vermoedens en koppelt er zelfs een vermogen aan vast: 350 pk. De Duisters beweren zelfs dat de M Coupé een auto in de geest van de M3 CSL zal gaan worden; de magische drie letters die BMW Motorsport uitsluitend toebedeeld aan zijn meeste begerenswaardige huzarenstukjes. We kunnen niet wachten!
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers