Nieuws

Saab 9-5

Saab 9-5 vanaf € 42.950,-

De nieuwe Saab 9-5 staat nog niet bij de vaderlandse dealers, maar de orderboeken zijn al wel geopend. Zij die geïnteresseerd zijn in de nu al legendarische Scandinaviër - dankzij alle perikelen - dienen een cheque van € 42.950,- uit te schrijven. De levering komt begin juni op gang.

Saab 9-5 vanaf € 42.950,-
Vrijwel tegelijk met Volvo (S60) geeft Saab de prijslijst van de Saab 9-5 vrij. De gloednieuwe Zweed is te verkrijgen vanaf € 42.950,- voor de instapversie met de 180 pk sterke 1.6 liter turbobenzinemotor. Hoger op de ladder staat de 2.0T met 220 pk of het 300 pk sterke topmodel, de 2.8T V6 Aero. De prijzen van de genoemde modellen bedragen respectievelijk € 47.150,- en € 73.500,-. Dieselen kan bij Saab (vooralsnog) met één krachtbron, namelijk met de 160 pk sterke 2.0 TiD die voor €44.450,- in de prijslijst staat. Zowel de 2.0T als de 2.0TiD zijn overigens tegen een meerprijs van € 2.750,- leverbaar met een automatische transmissie met zes schakelgangen.

Drie smaken
Saab levert de nieuwe 9-5 in drie verschillende variaties waarbij de instapversie Linear wordt genoemd. Dit uitrustingsniveau beschikt standaard over lichtmetalen 17 inch wielen, mistlampen vóór, cruise control, gescheiden airconditioning en een radio/CD/MP3-speler met negen speakers en een AUX- en USB-aansluiting. Daarnaast zijn alle ramen elektrisch bedienbaar, evenals de verwarmbare buitenspiegels. Om het veiligheidsimago rondom Zweedse automobielen hoog te houden is de Saab uitgerust met acht airbags, actieve hoofdsteunen, ESP en Saab´s Night Panel.

Sportief topmodel
Het middelste uitrustingniveau heet Vector en bevat tegen een meerprijs van € 2.550,- bovenop de basisversie verwarmbare voorstoelen met halflederen bekleding en het Advanced Parking Assistance System (APAS). Deze feature kan door middel van sensoren een geschikte parkeerplek herkennen en de bestuurder tijdens het inparkeren begeleiden. Sportief topmodel is de Aero die voorzien is van een sportchassis, voorstoelen bekleed met geperforeerd leder, aluminium pedalen, exclusieve lichtmetalen 19 inch wielen, speciale Aero-bumpers, een met leder bekleed sportstuur en een dubbele chromen sportuitlaat. Vanaf de introductie levert Saab de 9-5 ook als Exklusiv. Deze versie maakt prijzige opties als een HDD-navigatiesysteem en (meedraaiende) Bi-Xenon koplampen aantrekkelijker. Het voordeel kan hierbij oplopen tot vijftig procent, aldus de importeur.

Het orderboek van de Saab 9-5 is per direct geopend. De levering van de versies met tweeliter benzine- en dieselmotor start in juni, terwijl de 1.6 Turbo vanaf september bij de dealer staat. Begin volgend jaar volgt er een tweede dieselkrachtbron die de beschikking heeft over 190 pk. Voorzien van een prijskaartje is deze variant echter nog niet.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Saab 9-5 vanaf € 42.950,-
Saab 9-5 vanaf € 42.950,-

Zoeken

Merk- & modeldossiers