Nieuws

Toyota Auris Hybrid

Alle details Toyota Auris Hybrid

Toyota heeft de specificaties van de Auris Hybrid vrijgegeven: een fabrieksverbruik van 1 op 26 en een CO2-uitstoot van 89 g/km wat identiek aan de Pruis is. De marktleider in hybridetechnologie heeft hiermee zichzelf overtroffen en een nieuwe stap gezet richting een volledig hybridegamma in 2020.

Alle details Toyota Auris Hybrid
Toyota heeft als doel om in 2020 van ieder model in haar assortiment een hybride-versie aan te bieden. De in Genève gepresenteerde Auris HSD (Hybrid Synergy Drive) is de nieuwe stap in deze richting. Profiterend van dezelfde vernieuwingen als de reguliere Auris beschikt de hybride zoals verwacht over dezelfde aandrijflijn als de concept uit 2008. Een 1.8 liter benzinemotor met 99 pk fungeert als hoofdkrachtbron welke ondersteunende hulp krijgt van een 82 pk sterke elektromotor. Samen zorgt dat voor een vermogen van 136 pk.

3,9 l/100 km!

Uitsluitend elektrisch rijden met de Auris HSD is mogelijk, hetzij alleen over een afstand van slechts twee kilometer tot een maximale snelheid van 50 km/h. Voor korte stadsritten is dit ideaal, maar verwacht geen wonderen. De elektromotor is nog altijd hoofdzakelijk een hulpmotor, en hulp bieden daar is ‘ie goed in. Wie voorzichtig met de gastoevoer omspringt kan een gemiddeld verbruik realiseren van 3,9 l/100 km bij een emissiewaarde van 89 g/km en dat is exact gelijk aan de Pruis waarvan het koetswerk exclusief is ontworpen om zo zuinig mogelijk te zijn. Toyota heeft dus met recht zichzelf overtroffen. Met deze zuinig- en schoonheid komt de Auris HSD in aanmerking voor de bijtellingklasse van 14% en het niet verschuldigd zijn van wegenbelasting en BPM. Kortom, wordt dit de nieuwe, tweede leasetopper van Toyota?

Uiterlijke verschillen

Qua uiterlijk onderscheidt de Full Hybrid Auris zich op een aantal punten van de Auris met conventionele motoren. Zo is de auto met 5 mm verlaagd, staat deze op speciale lichtmetalen wielen (15-17 inch) en is de grille aangepast. Bovendien werd er een achterspoiler gemonteerd en een gewijzigde voorbumper.
 
De vernieuwde Toyota Auris en de Auris Hybrid worden aankomende zomer tegelijk gelanceerd. Loopt het contract van jouw leaseauto binnenkort al af? Vraag je baas of het mogelijk is nog even door te rijden en bestel ondertussen alvast de Auris Hybrid, want dat kan al wel.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Alle details Toyota Auris Hybrid
Alle details Toyota Auris Hybrid

Zoeken

Merk- & modeldossiers