Nieuws

BMW ActiveHybrid 7

Prijs BMW ActiveHybrid 7 bekend gemaakt

BMW heeft de prijs van de ActiveHybrid 7 vastgesteld op minimaal € 139.950,-. De door een elektromotor geholpen V8 weet sublieme prestaties neer te zetten in combinatie met een voor dit segment keurig verbruik.

Prijs BMW ActiveHybrid 7 bekend gemaakt
Als alle hybrides op deze manier gebouwd worden dan krijgt het woord hybride een heel andere klank. Want 0-100 km/h in 4,9 seconden en een topsnelheid van 250 km/h in combinatie met een verbruik van 9,4 l/100 km en een CO2-uitstoot van 219 g/km in een BMW 7-serie? Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. BMW laat dan ook met trots weten dat de ActiveHybrid 7 15% zuiniger is dan de 750i en bovendien 20% betere prestaties weet neer te zetten. Bovendien is de prijs – mede door de lagere CO2-uitstoot en een C-label – relatief gezien gunstig.

Mild hybrid
De goede prestaties en dito verbruik dankt de ActiveHybrid 7 aan zijn ‘mild hybrid’ module. De elektromotor zorgt daarbij voor een ondersteuning van de V8 en het gecombineerde vermogen ligt op 465 pk. De uitrusting is omvangrijk. Standaard is de BMW ActiveHybrid 7 onder andere voorzien van een achttraps automaat, metallic lak, 19 inch lichtmetalen wielen, lederen bekleding, navigatiesysteem Professional, soft close portieren en een unieke automatische airconditioning. Deze is namelijk niet alleen standaard in vier zones in te stellen en op afstand in te schakelen maar werkt ook als de motor is uitgeschakeld. Hierdoor kan het interieur zowel gekoeld worden als de auto met de motor uit voor een stoplicht staat maar ook als deze ergens geparkeerd is.

De BMW ActiveHybrid 7 staat vanaf dit voorjaar bij de dealers vanaf € 139.950,-. De verlengde variant is er dan vanaf € 145.495,-. Daarmee is het model bijna 20.000 euro duurder dan de ´instapversie´ van de 750i, maar 60.000 euro goedkoper dan een 760Li.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Prijs BMW ActiveHybrid 7 bekend gemaakt
Prijs BMW ActiveHybrid 7 bekend gemaakt

Zoeken

Merk- & modeldossiers