Nieuws

Honda FCX Clarity

Thuis waterstof producren en tanken!

Honda heeft een nieuw prototype waterstofstation ontwikkel waarmee je thuis waterstof kunt produceren en tanken. Het waterstofstation past bijvoorbeeld in een garage van normale afmetingen en kan brandstofcelauto’s zoals de Honda FCX Clarity van waterstof voorzien.

Thuis waterstof producren en tanken!
Omdat Honda niet langer gebruikmaakt van een compressor – het grootste en duurste onderdeel – is het nieuwe waterstofstation het meest compacte exemplaar ter wereld. Toch is hij maar liefst 25 procent efficiënter dan zijn voorganger. Door middel van elektrolyse kan het waterstofstation waterstof (en zuurstof) uit water onttrekken. Vervolgens is het in staat om brandstofcelauto’s zoals de Honda FCX Clarity in acht uur van 0,5 kg waterstof te voorzien, in de meeste gevallen voldoende voor één dag woon-werkverkeer. De gebruiker produceert dus ‘gewoon’ zijn eigen waterstof.

Nachttarief...
De meest ideale situatie is om de brandstofcelauto tijdens het nachttarief van waterstof te voorzien. Dat is goedkoper voor de gebruiker en beter voor het milieu door minder CO2-emmissie. Wanneer het waterstofstation geen waterstof produceert, geeft het duurzame energie (dat het opwekt met zonnepanelen) terug aan het netwerk. Dat levert wederom een financieel voordeel voor de gebruiker op. Tevens is het waterstofstation hierdoor energieneutraal.

Stap dichterbij
Het waterstofstation is geplaatst bij Honda R&D Americas in Los Angeles.
Honda heeft het ontwikkeld om aan de eisen van de (toekomstige) bestuurders van een brandstofcelauto te voldoen. Wanneer zij lange afstanden moeten afleggen, kunnen ze hun auto in slechts vijf minuten ‘volgooien’ bij een van de openbare grote waterstofstations. Met het nieuwe meer compacte waterstofstation zijn ze nu ook in staat om de auto thuis – voor woon-werkverkeer – van brandstof te voorzien. Daarmee zijn we een stap verder in de richting van rijden op waterstof.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Thuis waterstof producren en tanken!
Thuis waterstof producren en tanken!

Zoeken

Merk- & modeldossiers