Nieuws

Gamma Peugeot 308 op de schop

Gamma Peugeot 308 op de schop

Peugeot voert enkele wijzigingen door in het gamma van de 308. Er is een nieuwe uitvoering, twee nieuwe actiepakketten en de importeur heeft de uitrusting van sommige modellen aangepast. Vervolgens laat het merk tussen neus en lippen door weten dat de productie van de eigenaardige 1007 eind deze maand stopt.

We beginnen met de opgewaardeerde standaarduitrusting van sommige Peugeot 308’s. De importeur heeft besloten dat ESP en een radio/CD/MP3-speler voortaan standaard worden geleverd vanaf het niveau X-Line. Dit terwijl het Pack Comfort voortaan standaard is op uitrustingniveau XS. Daarnaast zijn er twee nieuwe pakketten verkrijgbaar. Het eerste optiepakket heet Pack Premium en is beschikbaar op de 308 en 308 SW X-Line. Zaken als Peugeot Connect Nav, cruise control inclusief instelbare snelheidsbegrenzer en mistlampen vóór behoren tot de inhoud van het pakket. Normaliter vertegenwoordigen deze extra’s een waarde van € 1.700,- maar Peugeot rekent er tijdelijk slechts € 1,- voor. Het andere actiepakket genaamd Pack Premium + is beschikbaar op de 308 XS en 308 SW XS en bestaat uit Peugeot Connect Nav, climate control, Pack Visibilité 1 en parkeerhulp vóór en achter. Ook dit pakket is tijdelijk voor slechts € 1,- te verkrijgen. Normaliter moet de klant er € 2.600,- voor neerleggen.

308 Signature
Tot slot de nieuwe uitvoering van de 308 die Peugeot Signature noemt. De 308 Signature bevat hetzelfde uitrustingniveau als de aloude XT met daarbovenop nog de volgende zaken: Peugeot Connect Nav, parkeerhulp vóór en achter, 17 inch lichtmetalen velgen van het type Rinjani en extra getinte achterste zijruiten en achterste zijportierruiten (alléén op SW). De meerprijs ten opzichte van de gewone XT bedraagt ongeveer € 900,-. Exacte prijzen worden nog bekend gemaakt want de productie van de 308 Signature begint pas in januari 2010. Trouwens, de uitvoering Style komt met de komst van de Signature te vervallen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers