Nieuws

Exclusieve XJ onder Amerikaanse kerstboom

Exclusieve XJ onder Amerikaanse kerstboom

Het Chrismas Book van modeontwerper Neiman Marcus is een fenomeen onder vele Amerikanen. Het staat boordevol hebbedingetjes voor onder de Kerstboom. Wij bladeren echter meteen naar pagina 56 en 57. Daar wordt namelijk de exclusieve Jaguar XJL Supercharged Neiman Marcus Edition aangeboden.

Ieder jaar krijgt een fabrikant de eer van Neiman Marcus om een exclusieve, gelimiteerde auto samen te stellen die via de modekoning wordt vermarkt. Voor editie 2009 krijgt Jaguar de eer die de nieuwe XJ heeft uitgekozen als ultiem kerstcadeau. Het is overigens de derde maal dat het Britse merk een vermelding krijgt in het Chrismas Book. Eerder ging er een speciale editie van de XKE Grand Touring Coupé (1968) en de XK8 Convertible (1998) namens Marcus in de verkoop.

Speciaal jasje
Hoogtepunten van de speciaal uitgeruste Jaguar XJ zijn de exclusieve Celestial Black-carrosserielak, het custom made lederen Intaglio-interieur met Zebrano-houtinleg en de gepolijste 20 inch 10-spaaks wielen. Een plaque met bijvoorbeeld “Neiman Marcus 1 of 50”  vermeldt welk oplagenummer de toekomstige eigenaar in handen heeft. Een geblazen V8 met 470 pk neemt de voortstuwing voor rekening, terwijl schakelen vanzelf gaat met de Jaguar Sequential Shift zestraps ZF-automaat.

Spoed
De Jaguar XJL Supercharged Neiman Marcus Edition wordt aangeboden tegen een prijs van $ 105.000,-. Er worden slechts 50 exemplaren gebouwd, dus haast is geboden voor enthousiaste Amerikanen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Exclusieve XJ onder Amerikaanse kerstboom
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers