Nieuws

Opnieuw lekkage voor Hyundai i40

Opnieuw lekkage voor Hyundai i40

De lekkage bij Hyundai duurt voort. Zagen we de gloednieuwe i40/Sonata de vorige keer nog tijdens de fotosessie, nu zijn de officiële foto’s uitgelekt. De werkelijke presentatie van het model staat gepland voor 10 september.

Het viel ons al op tijdens de fotosessie van de nieuwe i40, Hyundai wordt spannend. Deze foto’s bevestigen dat nogmaals. De opvolger van de Sonata, die in ons land als i40 gevoerd gaat worden, ontvangt een fraai uiterlijk van het Zuid-Koreaanse merk. Het model krijgt geheel volgens de laatste trend een ´vierdeurs coupé´-achtig exterieur en bevat Hyundai’s nieuwe designtaal ‘fluidic’.

Gloednieuwe dieselmotor
Details over de techniek van de i40 zijn nog niet bekend. Er wordt gesproken over een groot aantal motoren, waaronder een nieuwe 2.4 liter viercilinder met directe inspuiting en minimaal 200 pk. Dieselaars worden niet vergeten en getrakteerd op een gloednieuwe 204 pk sterke 2.2 liter dieselmotor. Daarnaast zal er een aantal kleinere motoren op het toneel verschijnen. Een grote V6-motor met 250 pk zal het gamma naar boven doen afronden. Of deze motor überhaupt naar Europa komt is onduidelijk, vermoedelijk is hij puur voor Amerika ontwikkeld.

Moderne uitrusting
Dat Hyundai flink wil opschalen qua techniek wordt ook duidelijk uit de opties die het merk gaat aanbieden voor de i40. Onze bron, hyundai-blog.com, meldt dat de optielijst onder andere een achteruitrij-camera, F1-achtige transmissie, slimme navigatie en een start-stopknop gaat bevatten. Daarnaast zal de auto leverbaar worden met een zestraps automaat. Standaard wordt de i40 gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak.

De Hyundai i40 zal begin volgend jaar bij de dealers staan. Meer informatie volgt spoedig.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Opnieuw lekkage voor Hyundai i40
Opnieuw lekkage voor Hyundai i40
Opnieuw lekkage voor Hyundai i40
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers