Nieuws

BMW X5 M & X6 M aan de prijs

BMW X5 M & X6 M aan de prijs

Voor respectievelijk € 151.000,- en € 155.000,- wisselen de BMW X5 M en X6 M van eigenaar. Een gelukkige eigenaar welteverstaan, want deze super-SUV’s beschikken over een overdosis sportiviteit in combinatie met een machtige twin-turbo V8 met maar liefst 555 pk en 680 Nm aan trekkracht.

De prijzen zullen voor Mercedes-Benz en Porsche best even schrikken zijn. De ML 63 AMG kost namelijk € 155.563,-, maar produceert ‘slechts’ 510 pk en 630 Nm. De Cayenne Turbo is beduidend duurder met een € 171.720,- en stelt daartegenover een vermogen van 549 pk en 750 Nm. Aan de andere kant, een prijs van enkele duizenden euro’s meer of minder doet er in deze klasse niet toe. Zelfs al zijn de X5 M en X56 M sneller dan al hun rivalen: 4,7 tegen 5,0 seconden voor de Benz en Porsche op de spurt naar honderd. Op topsnelheid moeten de beide BMW’s (begrensd op 250 km/h) het afleggen tegen de Cayenne Turbo (275 km/h). Hoewel het wel mogelijk is de super-SUV’s naar dezelfde hoogte te brengen met het optionele Drivers Package.

M Sports Automatic
De M-versies zijn uitgerust met de M Sports Automatic, een fonkelnieuwe 6-traps automaat die zijn primeur in de SUV’s beleeft. Naast de D(rive)-stand kan de pook ook in M(anual) of S(port) gezet worden. Schakelen kan eventueel middels de peddels achter het stuurwiel. Als aanvulling op het Sport-programma beschikt de bak over launch control. Leuk voor stoplichtsprintjes. Minder interessant, maar we noemen het toch: het brandstofverbruik is door de fabriek (onder ideale omstandigheden) vastgesteld op 13,9 l/100 km.

Oktober
De BMW X5 M en X6 M kunnen reeds besteld worden. Bewonderen in de showroom kan vanaf oktober. Wie daar niet op kan wachten moet begin september de IAA in Frankfurt aandoen. Ongetwijfeld zullen ze daar onder de beurslampen schitteren.

Voor meer informatie en alle details verwijzen we jullie graag naar de officiële bekendmaking van de BMW X5 M en X6 M.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW X5 M & X6 M aan de prijs
BMW X5 M & X6 M aan de prijs
BMW X5 M & X6 M aan de prijs
BMW X5 M & X6 M aan de prijs
BMW X5 M & X6 M aan de prijs
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers