Nieuws

Preview Chevrolet Spark: Matiz-opvolger

Preview Chevrolet Spark: Matiz-opvolger

De Chevrolet Matiz krijgt een hypermoderne opvolger in de vorm van deze Spark. De compacte vijfdeurs hatchback zal in Genève officieel worden gepresenteerd, maar tijdens de autoshow in Detroit werd met deze eerste foto alvast een voorproefje verspreid.

De Chevrolet Matiz is niet bepaald het toonbeeld van spetterend design en een frisse uitstraling. Dat is bij zijn opvolger wel anders. De Spark combineert een scherpe lijnvoering met gedurfde designelementen. Daarmee is het een frisse nieuwkomer in het segment dat wordt overheerst door over het algemeen saaie modellen. Dat de Spark u bekend voorkomt kan kloppen. De auto is afgeleid van de conceptcar Beat die onderdeel uitmaakte van een drietal conceptmodellen voor de opvolger van de Matiz. Het publiek heeft uiteindelijk de Beat gekozen.

Meer informatie volgt in Genève
Details van de Spark ontbreken nog. Het enige dat bekend is, is dat de auto een vijfdeurs model wordt en dat Chevrolet grote plannen heeft. Want behalve dat de Spark in 2010 in Europa op de markt komt wil men het model ook in Amerika lanceren. Het land dat bekend stond om de pickups, SUV´s en V8-motoren heeft volgens Chevrolet namelijk behoefte aan een kleine auto. En Chevrolet wil volgens eigen zeggen in dat segment marktleider worden. Ambitieus hoor!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken