Nieuws

Hummer H3R: 505 pk dankzij Corvette

Hummer H3R: 505 pk dankzij Corvette

Met de Hummer H3R presenteert Hummer de krachtigste H3 ooit. Onder de enorme motorkap ligt een 7.0 liter V8 met een vermogen van 505 pk. De motor is geleend van Corvette en geeft de H3 voor één keer superieure prestaties mee. Tal van in- en exterieurwijzigingen moeten de upgrade kracht bijzetten.

Hummer is in de Verenigde Staten zeer succesvol in de wereld van off-road races. Team Hummer Racing heeft al vele overwinningen op haar naam staan en dat wil Hummer graag nog eens benadrukken. De Amerikaanse off-road fabrikant presenteert op de SEMA tuningbeurs in Las Vegas dan ook de H3R. Dit eenmalige studiemodel is voor de gelegenheid voorzien van de LS7 motor uit de Corvette Z06. Deze 7.0 liter V8 levert een vermogen van 505 pk waardoor de H3 is veranderd in een SUV met sportautoprestaties. Hummer laat weten dat een productiemodel er nooit van zal komen. Wie veel vermogen wenst moet volgens de fabrikant kiezen voor de H3 Alpha die binnenkort leverbaar zal worden. Dat model wordt aangedreven door een nieuwe 5.3 liter V8 met een vermogen van 300 pk. Ook niet behelpen, zullen we maar zeggen.

Optische tuning
Bij enkel een dikke motor is het echter niet gebleven. Zo is ook de ademhaling van de motor aangepast en monteerde Hummer een speciaal uitlaatsysteem met vier uitlaatpijpen. De bullbar en de in kleur gespoten grille bepalen het beeld aan de voorzijde. Op het dak zien we een speciale lichtbar en de motorkap is aangepast zodat een deel van de imposante V8 zichtbaar is. Om het racegevoel verder te benadrukken zijn de glazen ruiten verwijderd en vervangen door plastic exemplaren en netten bij de bestuurder en passagiers. Overigens zijn dat ook de enige zitplaatsen, want de achterbank heeft het veld moeten ruimen voor diverse equipment waaronder gereedschap en reservewielen. Met 20 inch lichtmetaal en 35 inch banden moet de H3R in het terrein zeker zijn mannetje staan.

Conceptcar
Zoals gezegd betreft deze Hummer H3R enkel een conceptcar. De auto moet een publiekstrekker vormen op de SEMA tuningshow en bovendien het Hummer Racing Team een eer bewijzen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Hummer H3R: 505 pk dankzij Corvette
Redactie
Door Redactie

Zoeken