Nieuws

Subaru Impreza WRX STi: Bruut

Subaru Impreza WRX STi: Bruut

Wie de nieuwe Impreza te braaf vindt heeft bij de Impreza WRX STi geen enkel klagen. Het nieuwe topmodel van de Impreza-lijn is opgesierd met spoilers, skirts, grote luchtinlaten en indrukwekkende lichtmetalen wielen. Onder de motorkap van de Impreza WRX STi ligt ruim 300 pk!

Vooruitlopend op de Tokyo Motor Show geeft Subaru de eerste officiële foto´s van de nieuwe Impreza in WRX STi trim vrij. Veel Subaru-liefhebbers waren wat teleurgesteld bij de introductie van de gewone Impreza, maar dat wordt met de WRX STi ruimschoots goedgemaakt. Dit is een Subaru in hart en nieren.

Grote spoilers en luchtinlaten
Aan de voorzijde is het één en al Subaru-looks die het beeld bepalen. De grote luchtinlaat in de motorkap, de luchtinlaten in de voorbumper en de sportieve voorbumper maken van de Impreza een waar rallykanon. Van opzij zien we de uitgeklopte wielkasten, de grote lichtmetalen wielen en ook de achterspoiler zal niemand onopgemerkt voorbij gaan. De vier uitlaatpijpen die samen met een diffusor het beeld aan de achterzijde bepalen maken het plaatje compleet. Het interieur van de Impreza WRX STi is voorzien van kuipstoelen, diverse STi-logo´s, een sportstuurwiel en speciale tellers. Het geheel ademt één en al sportiviteit uit.

300 pk en AWD
Onder de motorkap ligt een 300 pk sterke 2.5 liter boxermotor. Dat wordt uiteraard via Subaru´s AWD-systeem op alle vier de wielen overgebracht op de weg. Met zijn gewicht van 1.480 kg moet dat voor spectaculaire prestaties kunnen zorgen. In de loop van 2008 komt het model naar ons land.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Subaru Impreza WRX STi: Bruut
Subaru Impreza WRX STi: Bruut
Subaru Impreza WRX STi: Bruut
Subaru Impreza WRX STi: Bruut
Subaru Impreza WRX STi: Bruut
Redactie
Door Redactie

Zoeken