Nieuws

Citroën C5 Airscape: vierpersoons cabriolet

Citroën C5 Airscape: vierpersoons cabriolet

Citoën heeft de vierdeurs conceptcar C5 Airscape onthuld. Deze vierpersoons cabriolet geeft alvast een voorproefje van de nieuwe C5 die Citroën begin 2008 zal onthullen. De C5 Airscape wordt aangedreven door een krachtige V6 dieselmotor en heeft een zeer beperkte uitstoot.

De Franse autofabrikanten zijn tijdens de diverse Europese autobeurzen traditiegetrouw sterk vertegenwoordigd met conceptcars. Zo ook Citroën. Tijdens de IAA in Frankfurt presenteert Citroën de C5 Airscape. Deze vierpersoons cabriolet moet alvast een preview geven van de nieuwe C5 die Citroën volgend voorjaar zal onthullen. De C5 Airscape is een cabriolet in lijn met de Audi A4 Cabriolet, BMW 3-serie Cabriolet en Mercedes CLK.

Carbon klapdak
Citroën heeft bij de C5 Airscape gekozen voor een revolutionair dak. Het grootste deel is gemaakt van carbon en bovendien is er een zonnedak in geïntegreerd. Wanneer het dak geheel elektrisch opent krijgen we een mooie blik op het vierpersoons interieur. Dankzij het donkerbruine leer en het vele chroom oogt het interieur chique en luxueus. Het stuurwiel heeft net als bij de C4 een gefixeerd middengedeelte met daaromheen diverse bedieningselementen.

UrbanHybrid
Onderhuids heeft Citroën een ´UrbanHybrid´ systeem gemonteerd. Dit systeem omvat onder meer een start-/stop systeem en bovendien werkt de airco op een elektromotor. Tijdens het afremmen wordt de remenergie opgeslagen en heeft de dynamo hierdoor minder energie nodig. Onder de motorkap ligt een 2.7 liter V6 HDi-motor die bijzonder milieuvriendelijk is. Dankzij de toepassing van het UrbanHybrid-systeem, een dieselpartikelfilter en diverse andere maatregelen is de gecombineerde CO2-uitstoot slechts 24 g/km. Ondanks dit zal de 208 pk sterke dieselmotor zorgen voor sportieve prestaties.

Conceptcar
De C5 Airscape is puur een designstudie. De conceptcar moet ons alvast opwarmen voor de komst van de nieuwe C5 en vermoedelijk zal het productiestadium nooit worden behaald. Wel jammer, want de auto oogt productieklaar. Dat laatste zaait echter nog wel een beetje hoop...

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Citroën C5 Airscape: vierpersoons cabriolet
Citroën C5 Airscape: vierpersoons cabriolet
Citroën C5 Airscape: vierpersoons cabriolet
Citroën C5 Airscape: vierpersoons cabriolet
Redactie
Door Redactie

Zoeken