Nieuws

Uitgelekt: de nieuwe Subaru Justy

Uitgelekt: de nieuwe Subaru Justy

Dit is de nieuwe Subaru Justy die op de IAA wordt gepresenteerd. De eerste foto´s doen inmiddels hun ronde over het internet. De foto´s zijn afkomstig uit de brochure die Subaru op de IAA uit zal delen. En dankzij het uitlekken hiervan kunnen wij alvast wat informatie tonen.

De Justy is een wat vreemde eend in de bijt. Subaru staat natuurlijk vooral bekend om vierwielaandrijving en haar succes in het WRC. De Justy is een model dat binnen dit imago eigenlijk niet past. Toch brengt Subaru een opvolger voor de Justy GX3 op de markt. Dat model was gebaseerd op de Suzuki Ignis, maar deze nieuwe Justy is gebaseerd op de Daihatsu Sirion.

Uitvoeringen en uitrusting
Subaru heeft er weinig werk van gemaakt om de Justy een afwijkende uitstraling te geven. Slechts de grille en het logo op de voor- en achterzijde doen verraden dat het hier niet om een Sirion2, maar om de Justy gaat. Wat uitrusting betreft monteert Subaru - zoals nu bekend - standaard onder meer airco, een radio/CD-speler, elektrische ramen vóór en centrale vergrendeling. Het veiligheidsniveau bestaat uit onder meer vier airbags en ABS. De Justy wordt leverbaar als Active en als Trend.

1.0 liter driecilinder
Onder de motorkap biedt Subaru enkel een 1.0 liter driecilinder aan. De motor ontwikkelt een vermogen van 70 pk bij 6.000 tpm. De aandrijving wordt enkel naar de voorwielen overgebracht, voor Subaru een opvallend gegeven.

Debuut op IAA
Vanaf dit najaar staat de nieuwe Subaru Justy bij de dealers. Zijn officiele debuut beleeft het model op de IAA in Frankfurt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken