Nieuws

Conceptcar 100EX nieuwe Rolls-Royce Corniche?

Conceptcar 100EX nieuwe Rolls-Royce Corniche?

Rolls-Royce heeft de conceptcar 100EX gepresenteerd ter ere van de 100ste verjaardag van Rolls-Royce. Het is een conceptcar maar wij vinden dat de 100EX wel heel veel weg heeft van een nieuwe Rolls-Royce Corniche.

Herkenbaar als een echte Rolls-Royce, dat is de 100EX, ofwel 100 Experimental Motor Car. Het gehele ontwerp straalt de kenmerkende Rolls-Royce sfeer uit en op het eerste gezicht doet de 100EX je enigzins denken aan de opvolger van de Corniche. Rolls-Royce rept daar zelf met geen woord over maar het zal waarschijnlijk niemand verbazen als dat dan ook werkelijk zover komt.

Het exterieur en interieur stralen luxe uit zoals dat een Rolls-Royce beaamt. De carrosserie is in twee kleuren gespoten en de kofferbak is meer te zien als het achterdek van een schip door het houtwerk. Dit is ook terug te vinden in het interieur waar je verder natuurlijk heel veel leer aantreft. Verder straalt het interieur, dat bereikbaar is via de zogenaamde suicide-doors, straalt verder veel Phantom sfeer uit.

De Spirit of Ecstasy, die op de motorkap prijkt, bewaakt een enorm motorblok met een inhoud van maar liefst 9.0 liter. Deze 9.0 liter V16 met 64 kleppen is een volledig nieuwe motor en zal ontgetwijfeld niet zomaar ontwikkeld zijn en delen, of misschien wel de gehele motor, kunnen we nog weleens terug gaan zien in toekomstige Rolls-Royce modellen.

Tot nu toe blijft het alleen maar gissen wat het statige Britse merk met de EX100 wil. Verwacht dat het gewoon een conceptcar is waarvan delen terug te vinden zijn op productiemodellen maar het kan ook zomaar een voorbode zijn van de nieuwe Corniche. Wie zal het zeggen!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Conceptcar 100EX nieuwe Rolls-Royce Corniche?
Conceptcar 100EX nieuwe Rolls-Royce Corniche?
Conceptcar 100EX nieuwe Rolls-Royce Corniche?
Redactie
Door Redactie

Zoeken