Nieuws

Voorproefje van de Volkswagen Golf Cabriolet?

Voorproefje van de Volkswagen Golf Cabriolet?

Dit is de Volkswagen Concept C, een Coupé-Cabriolet die nagenoeg klaar is voor serieproductie. Er wordt verder niets over gezegd maar wij verwachten dat deze Concept C de Golf Cabriolet zal worden.

De Coupé-Cabriolet is helemaal in opkomst. Waar Mercedes ooit met de SLK is begonnen om een stalen dak te gaan monteren op een cabrio daar volgden andere merken slechts gestaag. Nu is de ontwikkeling van de Coupé-Cabriolet in een stroomversnelling gekomen en daar moet natuurlijk Volkswagen ook aan meedoen.

Op de Autosalon van Genève, maart 2004, stond deze prachtige Concept C. Volkswagen zelf noemt het een conceptcar die nagenoeg klaar is voor serieproductie. Wij houden het erop dat dit dus gewoon Volkswagen´s Coupé-Cabriolet is die wel eens als Golf CC door het leven zou kunnen gaan. wat lengte betreft zou dat wel eens heel goed kunnen. De Concept C is 4,41 lang en 1,81 breed. Daarmee valt hij in het segment van o.a. de Peugeot 307 CC. Daar heeft hij sowieso wel wat van weg. Zowel in open (Cabrio), als gesloten (coupé) vorm is de Concept C, of mogen we Golf CC zeggen, een schitterend gelijnde auto, iets dat ook bij de 307 CC het geval is.

Om het dak te openen is slechts een simpele handeling nodig. Een druk op de knop tovert de Concept C om tot een cabriolet door de achterklep te openen en het dak daar opgevouwen in neer te laten strijken. Wat bijzonder is voor een auto in dit segment is dat de Concept C een bagageruimte heeft van 400 liter wanneer het dak gesloten is. Daarmee heb je bijna een kofferbak van een sedan! Sowieso is de Concept C wat betreft zijn eerder genoemde buitenmaten een grote auto. Volkswagen noemt het daarom ook een vierpersoons auto, we zullen het afwachten!

Om nog even terug te komen op het design. Deze Concept C geeft in zekere zin de nieuwe designrichting van Volkswagen aan. Dat beloofd dus wat spannendere modellen dan Volkswagen nu heeft. Wat ons betreft mag de Concept C zo in productie worden genomen!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Voorproefje van de Volkswagen Golf Cabriolet?
Voorproefje van de Volkswagen Golf Cabriolet?
Voorproefje van de Volkswagen Golf Cabriolet?
Redactie
Door Redactie

Zoeken