Nieuws

Snelste vierpersoons coupé ter wereld

Snelste vierpersoons coupé ter wereld

De Bentley Continental GT Coupé is de eerste Bentley die ontwikkeld is onder de vleugels van Volkswagen. Mede door de 6.0 liter W12 is de Bentley Continental GT Coupé de snelste vierpersoons coupé ter wereld!

Om de spanning groter en groter te maken heeft Bentley elke keer een beetje vrijgegeven van de Bentley GT Coupé, zoals de auto toen nog genoemd werd. In Parijs zou de auto worden onthuld, en eindelijk was het dan ook zover. September 2002, Auto Salon van Parijs: dit is de nieuwe Bentley Continental GT.

De Continental GT is de eerste Bentley die is ontwikkeld onder de vleugels van Volkswagen. En dat is te merken ook. Niet alleen in de gebruikte onderdelen, de kwaliteit maar met name ook in de motor. Onder de enorme motorkap van deze vierpersoons coupé ligt een door Volkswagen ontwikkelde 6-liter W12 turbo-motor. Toch is dat niet het enige waarin de invloed van Volkswagen duidelijk te merken is. Zo zal ook, met name dankzij de efficiëntere productie, de verkoopprijs van deze Bentley een stuk lager liggen dan eerdere modellen.

Voor de echte liefhebbers zal het wel even wennen zijn. De Continental GT is een echte Bentley maar heeft toch een groot deel van haar status verloren. Kijk goed naar de auto en je ziet gewoon herkenbare delen van Volkswagen, die niet letterlijk zijn overgenomen maar toch zijn afgeleid, en dat is jammer.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Snelste vierpersoons coupé ter wereld
Snelste vierpersoons coupé ter wereld
Redactie
Door Redactie

Zoeken