Nieuws

Ronderecord voor Donkervoort op Nordschleife

Ronderecord voor Donkervoort op Nordschleife

Een jaar geleden wist Donkervoort het ronderecord op de Nordschleife te verbreken. Het record stond op naam van Porsche. Na een nieuwe poging van Porsche werd Donkervoort verslagen, maar de Nederlandse autofabrikant sloeg terug!

Exact een jaar geleden verpulverde Donkervoort het ronderecord voor straatauto’s op de legendarische Nordschleife. Met ruim 14 seconden sneller dan de Porsche Carrera GT een overweldigende prestatie, waardoor het maar liefst een jaar duurde voordat er een antwoord kwam. Dat kwam van
EDO Competition, die het record verbrak met een FIA GT geprepareerde Porsche 996 GT2R en na 7,15,63 finishte. Maar wederom had de fabrikant uit Lelystad een snel en overtreffend antwoord: amper een paar weken na deze recordronde van Porsche zette Donkervoort het record op 7,14.89. 
 
Slechte omstandigheden
De omstandigheden op zondag 6 november waren verre van ideaal. Door enkele ongelukken op de gevaarlijke Nordschleife kreeg Donkervoort pas laat in de middag toestemming van de officials om de baan op te gaan voor de recordpoging. De schemering kon elk moment inzetten en op de baan ontstonden de eerste vochtige plekken. Joop Donkervoort verklaart waarom toch werd besloten de poging te ondernemen: “De omstandigheden werden steeds slechter, maar het was een van de laatste kansen om nog in dit jaar met een antwoord te komen op de recordrit van Porsche. Het is dan ook absoluut een topprestatie van Michael Düchting om ondanks de slechte omstandigheden wederom het record te verbreken”. Ook tijdens de eerste recordrit vorig jaar was het de Duitse Donkervoort dealer Michael Düchting die het ronderecord op naam zette van Donkervoort.
 
Zelfde auto
Het record is bedoeld voor straatauto’s die aan alle eisen voldoen die de Duitse TÜV stelt. Er gelden strenge eisen ten aanzien van emissie-uitstoot en veiligheid en de auto moet zijn uitgerust met straatbanden en zijn voorzien zijn van een kenteken. De Donkervoort waarmee nu het record is verbroken is technisch vrijwel identiek aan de auto die vorig jaar het record verbrak. Door de vochtige plekken was de baan in bochten verraderlijk glad waardoor een vierwieldrift soms niet te vermijden was. En tot overmaat van ramp brak tijdens het rijden de bevestiging van de rechter cycle wing af waardoor de wing rechtop kwam te staan. Dat remde behoorlijk af waardoor de topsnelheid niet boven de 259 km/h kwam. Desondanks slaagde Düchting er in een tijd van 7,14.89 neer te zetten en daarmee bijna een seconde onder de tijd van de Porsche te zitten. 

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Ronderecord voor Donkervoort op Nordschleife
Ronderecord voor Donkervoort op Nordschleife
Redactie
Door Redactie

Zoeken