Nieuws

Renault

Op heterdaad! Dit is Renault's primeur in Parijs

Er zijn heel wat merken die op de aanstaande Autosalon van Parijs niet komen opdagen. Maar de Franse fabrikanten kunnen zich een afwezigheid op die hoogmis natuurlijk niet permitteren. Sterker nog, zij willen er extra groots uitpakken nu. Renault zal er onder meer de facelift van de Kadjar voorstellen plus vermoedelijk deze aparte creatie. Maar dat had eigenlijk nog een grote verrassing moeten blijven.

Op heterdaad! Dit is Renault's primeur in Parijs
Aan het begin van dit decennium overkwam Renault het ook al eens. Destijds met de conceptuele voorbodes van de huidige generatie Scénic en Captur. Ook die werden vlak voor een belangrijke autotentoonstelling op heterdaad betrapt tijdens een fotoshoot waarvan de locatie eigenlijk strikt geheim had moeten zijn. Nu stoten de Fransen zich aan dezelfde steen in Warschau. Beetje dom natuurlijk, want hoewel het geen Rome of Prag betreft wordt de Poolse hoofdstad al meer toeristisch. De kans om betrapt te worden is zodoende aanzienlijk. Een kruis slaan helpt dan echt niet langer.

Zelfrijdende EV

Deze kiekjes, die door de plaatselijke autosite Autogaleria werden gepubliceerd, tonen een grote mono-volume (zoals de Fransen dat zo mooi noemen) voorzien van enorme wielen, bijna geen bodemvrijheid en vleugeldeuren. En dat is ook alles wat erover de studie bekend is momenteel. Al kun je er vergif op innemen dat de aandrijving geheel elektrisch geschiedt en autonomie hoog in het vaandel staat. Louter omdat het voor de hand ligt, maar ook omdat de zeer vooruitstrevende EZ Go en de Symbioz deze creatie al voorgingen. Op naar Parijs!
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Op heterdaad! Dit is Renault's primeur in Parijs

Zoeken

Merk- & modeldossiers