Nieuws

Gelekt: Ferrari 488 GTO is LaFerrari de baas

Gelekt: Ferrari 488 GTO is LaFerrari de baas

Dat Ferrari al eventjes achter de schermen werkt aan de ultieme 488 is een publiek geheim. De onthulling kan elk moment daar zijn. Het grote nieuwtje is er echter al af dan, want de specificaties van deze vermoedelijk genaamde 488 GTO zijn op straat beland.

Update 23 januari 2018 – Na de eerste details is er nu ook een eerste foto van de extra snelle Ferrari 488 gelekt. Via dezelfde bron, een Ferrari-fanwebsite, die ditmaal de auto niet langer bestempeld als GTO maar 488 Sport Special Series. Begin maart zou de officiële onthulling plaatsvinden vanaf de Autosalon van Genève.

Sneller dan LaFerrari

Een blik over de gelekte specificatiesheets – die werden getoond tijdens een preview voor een select clubje clientèle – en de 488 GTO wekt de indruk niet alleen de ultieme 488 te zijn, maar zelfs de meest waanzinnige Ferrari van het moment. Zelfs de LaFerrari zou er namelijk niet aan kunnen tippen qua snelheid.

Vizier op GT2 RS?

Ten opzichte van de GTB is de 488 GTO eigenlijk niet eens zoveel krachtiger. Een bescheiden 30 pk slechts, waarmee het totaalvermogen van de V8-biturbo op 700 pk komt te liggen. Zonder twijfel niet geheel toevallig minstens zoveel als de onlangs gelanceerde 911 GT2 RS.

Maximum attack

Net als bij die über-Porsche én kersverse 'king of the ring' schuilt het gigantische prestatiepotentieel van de 488 GTO niet zozeer in brute kracht, maar even zoveel in de technische verfijning van andere componenten zoals chassis, ophanging en ganse aandrijflijn.

Gewichtsbesparing speelt ook een significante rol. Zelfs de velgen zijn opgetrokken uit koolstofvezel. Verder moet je als toekomstige eigenaar vooral veel dingen (kunnen) laten. Vloermatten zullen ontbreken, net als een dashboardkastje.

Nürburgringrecord geen missie

Het is deze optimale synergie, oftewel som der delen, die de 488 GTO zowaar sneller maakt dan de LaFerrari. Sowieso op Ferrari's privécircuit Fiorano. Of dit ook op de Nürburgring zo is zullen we allicht nooit weten. Niet met goedkeuring van Ferrari althans.

De Italiaanse renstal is immers niet zo happig op deze vorm van marketingtaal. Zo zette het nooit een officiële tijd neer met de LaFerrari. De 488 GTB staat wel in de boeken met rondetijden, maar daar had Ferrari niets mee van doen behalve het ooit bouwen van het exemplaar waarmee een tijd van 7:21.63 werd geklokt. Eén ding is in elk geval zeker: de Ferrari 488 GTO, of hoe 'ie ook gaat heten, zal een machine zijn om de vingers bij af te likken.

Bron: FerrariPhotoPage

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers