Nieuws

Zo toeft het binnenin de nieuwe Mercedes G

Zo toeft het binnenin de nieuwe Mercedes G

Beetje bij beetje geeft Mercedes-Benz meer prijs van de langverwachte, nieuwe G-klasse. Het exterieur zal nog onder de pet gehouden worden tot aan de Detroit Motor Show, medio januari, maar al wel wordt ons een blik gegund op het interieur.

Mercedes begon met de ontwikkeling van de eerste generatie van de 'Gelände' of G-klasse in 1972. Zeven jaar later was de terreinbeul van het merk met de ster dan ook daadwerkelijk te koop. Oorspronkelijk louter voor militaire doeleinden, maar hij bleek al snel niet weg te branden uit de particuliere catalogus. Sterker nog: 40 jaar na dato staat de G er nog altijd. Regelmatig opgewaardeerd weliswaar, maar in essentie nog gelijk aan z'n beginjaren. Begin 2018 verandert dat echter. Dan komt Mercedes voor het eerst met een compleet nieuwe G-klasse.

Herkenbaar vanbuiten…

Van de verschillende spyshots weten we dat Stuttgart ervoor heeft gekozen om de herkenbare, hoekige lijnen van de G te bewaren. Nogal wiedes, want het is mede vanwege deze (oer)vorm waaraan het onverwoestbare 4x4-model zijn grote schare fans en iconische status te danken heeft. Daar moet je niet aan willen tornen.

…klassiek-modern vanbinnen

Idem wat interieur betreft, want ook dat is een zichtbare mix van nieuwe en oud (zie foto 7). Desondanks maakt de G-klasse een zevenmijlssprong naar de 21ste eeuw. Standaard zal je weliswaar nog steeds op analoge tellers kijken, Mercedes rekent erop dat heel wat klanten extra in de buidel zullen tasten om niet één, maar twee naast elkaar geparkeerde 12.3 inch informatieschermen voor hun neus te krijgen.

Overigens is alles wat je ziet vanaf een leeg computerscherm ontsprongen, ook al lijkt dat misschien niet overal zo. Ook kun je ervan uitgaan dat er – in de optielijst – allerzins niet op een snufje meer of minder wordt gekeken. Zo prijken daarop bijvoorbeeld actieve multicontour-stoelen met wangen die worden opgeblazen aan de buitenzijde van de bocht op om je beter op je plaats te houden. Verder kun je je oren zoal verwennen met geluid van Burmester uit niet minder dan 16 luidsprekers (met een vorm die knipoogt naar de typische richtingaanwijzers).

Ruimer zitten

Andere bekende highlights bij de pas tweede generatie G-klasse zijn onder meer de handgreep voor de voorpassagier en de prominent zichtbare, chromen schakelaars voor de sperdifferentiëlen. Verder belooft Mercedes een ruimer interieur, ook al zijn de buitenmaten vergelijkbaar met de originele G.

Door efficiënter met interieurdelen om te springen is er voorin bijna 4 centimeter meer beenruimte en achterin zelfs 15 centimeter. Tevens zijn schouder- en ellenboogbreedtes toegenomen, belooft het merk. De achterbank kan in een verhouding van 60, 40 of 100 procent worden neergeklapt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Zo toeft het binnenin de nieuwe Mercedes G
Zo toeft het binnenin de nieuwe Mercedes G
Zo toeft het binnenin de nieuwe Mercedes G
Zo toeft het binnenin de nieuwe Mercedes G
Zo toeft het binnenin de nieuwe Mercedes G
Zo toeft het binnenin de nieuwe Mercedes G
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers