Nieuws

'Nederlandse' Ferrari Sergio voor 4,3 miljoen euro van jou

Sergio

Enkele maanden geleden werd de duurste auto in Nederland ooit afgeleverd: een Bugatti Chiron voor de lieve som van 3,4 miljoen euro. Dat record staat wel eventjes moet de eigenaar hebben gedacht. Zo ja, dan kan hij zich daar weleens lelijk in vergissen. Eén van de zes gebouwde Ferrari Sergio's staat namelijk momenteel te koop bij een Hollandse autobedrijf. Vraagprijs? Maar liefst 4,3 miljoen euro!

Voor 4,3 miljoen euro mag jij je de eigenaar noemen van deze gele Sergio. Exclusief belasting welteverstaan, wat de daadwerkelijke kostprijs nog eens flink opdrijft wanneer de superexclusieve Ferrari op geel kenteken wordt gezet.

Zo goed als nieuwe Sergio

Slechts 118 kilometer heeft de 605 pk sterke V8 van deze Sergio gedraaid. We hoeven je dan ook niet uit te leggen dat de Italiaanse bolide in nieuwstaat verkeert. Je krijgt er zelfs een kofferset bij die voorzien is van stiksels in de kleur van de auto. Hoe speciaal wil je je voelen.


Een beetje 458, een beetje Pininfarina, 100% Sergio
De Sergio is een eerbetoon aan Sergio Pininfarina. In 2013 debuteerde de supercar als concept in Genève en twee jaar later stond ook de productieversie aldaar klaar. Waarom dat zo lang moest duren is een raadsel, want onderhuids is de Sergio niet veel meer dan een Ferrari 458 Spider met het kloppend hart van de 458 Speciale. Het design was wel helemaal nieuw getekend en dient als terugblik op de creaties van Ferrari en Pininfarina in de jaren '60 en '70.

Ferrari Sergio nu al te koop…
Bij de introductie van de Ferrari Sergio waren alle exemplaren al 'vergeven' aan kopers die door Ferrari zelf werden geselecteerd. Het is zodoende vrij bijzonder dat twee jaar later alweer een andere eigenaar wordt gezocht voor een exemplaar (iets waar Ferrari ongetwijfeld niet blij mee zal zijn). Dit gele exemplaar ging naar een Ferrari-liefhebber in Zwitserland. Nou ja, 'liefhebber' is in deze misschien niet helemaal de juiste omschrijving. Afijn, bieden op de exoot kan hier.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Sergio
Sergio
Sergio
Sergio
Sergio
Sergio
Sergio
Sergio
Sergio
Sergio
Sergio
Sergio
Sergio
Sergio
Sergio
Sergio
Sergio
Sergio
Sergio
Sergio
Sergio
Sergio
Sergio
Redactie
Door Redactie

Zoeken