Nieuws

Dit kosten de onderdelen van een Porsche 918 Spyder

Herinner je nog die zwaar gehavende Porsche 918 Spyder van onlangs? De eerste eigenaar bood hem aan voor ‘slechts’ een ton nadat hij er zelf amper 150 kilometer van genoten had. Een boom, vangrail of wat dan ook weerhield dit. Oftewel, die exotische Zuffenhauser met ernstige ADHD vergt voor de volgende koper nog wel enig werk, en wij zijn zo vrij geweest alvast een beraming te maken van enkele kosten. Niet eenvoudig, maar dankzij Reddit viel er toch een en ander te achterhalen.

Automatische achtervleugel

Automatische achtervleugel

De adaptieve achtervleugel van de 918 Spyder is een knap staaltje engineering. Het ding kost dan ook € 28.352,-. Gelukkig is vervangen alleen nodig bij ongelukken.

Remmerij

Remmerij

Carbon-keramische remschijven zijn standaard op de 918 Spyder. Die kunnen heel goed tegen fading en gaan bovengemiddeld lang mee. Tenminste, als 'stoppies' maken geen tic is van de bestuurder. Anders vergt het € 9.000,- voor een nieuwe schijf. Keer vier dus.

Cardanas

Cardanas

De Porsche 918 Spyder is twee 911 Carrera's S in één auto. Oftewel, bijna 900 pk en dik 800 Nm sterk. De cardanas moet dus wat kracht kunnen verwerken. Nu snap je vast waarom dat ene buisvormige onderdeel meteen al € 7.108,- moet kosten.

Motorcompartiment

Motorcompartiment

De Porsche 918 ademt zowat carbon, CFRP en andere exotische materialen. Zo is de ganse middensectie (achter het inzittendencompartiment, maar voor de achterophanging) uit een peperduur goedje opgetrokken. Niet goedkoop dus, en dat hoeft ook niet. Maar € 88.176,- is dat niet wat overdreven?

Versnellingsbak

Versnellingsbak

Keer op keer vanuit stilstand naar 300 km/h knallen (23 seconden) is verslavend, dat begrijpen wij maar al te goed. Echter te veel gebruikmaken van de launch control kan slecht uitpakken voor de portemonnee. Als de transmissie vervangen moeten worden kost dat € 69.239,-. Zonder arbeidsloon, welteverstaan.

Achterbumper

Achterbumper

Waar ze zitten, geen idee. Maar de Porsche 918 schijnt over parkeersensoren te beschikken. Toch parkeerschade opgelopen? Dat wordt dan een flinke duikvlucht op de bonus-males ladder van de verzekering. Zo kost een nieuwe achterbumper zomaar eventjes € 11.369,-. Ongelakt, weliswaar.

Kuipstoel(en)

Kuipstoel(en)

Wat zijn ze prachtig hé, de (optionele) lederen kuipstoelen. Voorzien van koolstofvezel schalen zijn ze en dan weet je al hoe laat het is. Precies, ze kosten een lieve duit. Voor € 9.698,- heb je er eentje. Maar je weet: twee is gezelliger.

Bodembescherming

Bodembescherming

Voor een optimale airflow is de 918 Spyder vanonder compleet 'dichtgetimmerd' aan de hand van aaneengeschakelde bodemplaten. En dat alles hangt slechts luttele centimeters boven het asfalt. Oppassen dus daarmee. Niet in de laatste plaats omdat vervangen je € 19.950,- armer maakt.

Vloermatten

Vloermatten

Halfords is niet meer. Maar dan nog. Porsche (Exclusive) heeft er echt wel voor gezorgd dat de vloermatten van de 918 elders niet te verkrijgen zijn. Anders was je bij vervanging immers met € 100,- klaar geweest. Nu kan Porsche zonder blikken of bloezen € 537,- vragen. Per stuk en exclusief belasting en montage (zoals alles in deze lijst).

Motorunit

Motorunit

Tot dusver waren al de hier genoemde vervangingsonderdelen een schijntje. Fooitjes. Nonsens natuurlijk, maar wel wanneer je als 918 Spyder-eigenaar per ongeluk de motor hebt opgeblazen. Dat wil je echt niet. Voor het vervangen van de hele centrale vraagt Porsche namelijk een rib (plus een long) uit je lijf. In euro's om precies te zijn € 203.385,-. Au, au, au!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken