Nieuws

Klop, klop… welke Skoda is daar?

Klopt, klopt… welke Skoda is daar?

De Detroit Motor Show ligt nog maar net achter ons of sommige automerken zitten met hun hoofd al weer bij de volgende belangrijke autotentoonstelling. Skoda bijvoorbeeld, dat een eerste teaser heeft verspreid over haar Genève-primeur. Begin maart gaat het doek eraf.

Skoda publiceerde de teaser op social media en vermeldt erbij dat er 'something big' achter de garagedeur schuilgaat. Dat is tegelijk nogal wiedes en nietszeggend, want zo'n beetje elke (nieuwe) Skoda blinkt uit in ruimte. Desalniettemin vraagt Skoda ons gerust een gokje te wagen welke auto het zou kunnen zijn.

Kodiak?

Tsja, als Skoda zo aandringt…!? Wij zetten in op de 7-persoons SUV die reeds meerdere malen vermomd is gespot als een verlengde Yeti. Meteen werd toentertijd een modelnaam aan de nieuwkomer gekoppeld: Snowman. Echter later werd het vermoeden sterker dat de auto Kodiak zal gaan heten. Daar klampen wij ons maar aan vast dan.

Tsjechische Tiguan
De onderhuidse techniek is daarentegen zo klaar als een klontje, mocht het tenminste over een 7-persoons SUV gaan. Je hoeft daarvoor enkel naar de nieuwe Tiguan te kijken, want die komt er ook als 7-zitter (voor markten buiten Europa) en geldt dus als voor de hand liggende evenknie.
Overigens is de verwachting dat de Skoda Kodiak standaard gewoon met vijf stoelen wordt geleverd. Twee stoelen extra zijn optioneel.

Winter wordt zomer

Aanvankelijk was het de bedoeling de Kodiak te presenteren in Parijs, medio oktober. Dat wordt nu Genève, nadat Skoda onlangs besliste de nieuwe Roomster acuut de nek om te draaien als gevolg van het dieselschandaal. Op deze manier hebben de Tsjechen toch nog groot nieuws te melden op de moeder der autoshows. De marktintroductie wordt hierdoor mogelijk ook naar voren geschoven. Wij zetten in op de zomer.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken