Nieuws

'Mazda MX-5 is Honda een doorn in het oog'

'Mazda MX-5 is Honda een doorn in het oog'

Zelfs al zou de MX-5 niet bijzonder fijn sturen, dan nog is de immense aandacht die Mazda ermee krijgt jaloersmakend bij andere automerken. Vooral Honda kan naar verluidt dit maar moeilijk verkroppen, en daarom werkt het aan een nieuwe S2000. Tenminste, als we de geruchten moeten geloven.

Dat de S2000 wereldwijd een grote schare fans kent moet de occasionprjjzen ervan in de gaten houden de komende jaren. Die kunnen namelijk wel eens flink gaan stijgen, mede door het gemis van een opvolger. Eigen schuld, dikke bult, nietwaar?! Het was namelijk Honda zelf dat enkele jaren geleden besloot de ontwikkeling van een nieuwe S2000 in de ijskast te zetten. Maar nu moet dat project zo snel mogelijk ontdooid worden. En het is allemaal de schuld van de Mazda MX-5.

Betaalbaarder
De kracht van de MX-5 zit 'm sinds mensenheugenis in de betaalbare prijzen die Mazda ervoor hanteert. In Nederland rijd je hem voor nog geen 30 mille en dat is een zeer nette prijs voor hetgeen je aan rijplezier terugkrijgt. Dan de Honda S2000. Die kostte – toen hij in 2009 uit productie ging – minimaal 55 mille. Bijna het dubbele dus, al kreeg je daarvoor ook veel hogere prestaties terug. Bij de nieuwe S2000 zou dat niet anders moeten zijn, maar dan wel tegen een vriendelijker prijskaartje.

Type-R

Hoe Honda dit wil gaan bewerkstelligen? Door het modernste performance-blok in te zetten die Honda momenteel in huis heeft: de 310 pk sterke viercilinderturbo van de Civic Type-R. Bij het topmodel dan. De basismotorisering zal een stuk minder pk's mobiliseren, namelijk om en nabij de helft om in de buurt te kunnen komen van de MX-5-prijzen, alsook die van de Fiat 124 Spider.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken