Nieuws

Elektrische Morgan 3Wheeler onthuld op Goodwood

Morgan EV3

Verscholen in een hoekje stond de EV3 tentoongesteld tijdens het Goodwood Festival of Speed. Zou Morgan zich toch ietwat schamen voor deze elektrische versie van de 3Wheeler? Zeker tussen het pk-geweld dat Engeland de afgelopen dagen uit haar slaap hield.

De elektrische Morgan EV3 is onmiddellijk als zodanig te herkennen en dan doelen we niet zozeer op het opschrift 'Zero Emissions Vehicle' op de flank of de vele EV3-logo's. Nee, het is de 'naakte' V-Twin van S&S voorop de neus, of beter gezegd het geheel ontbreken daarvan. In plaats van het woeste smoelwerk dankzij dat motorblok kijk je bij de EV3 op een deel van diens buizenframe en een doosje, waar waarschijnlijk de accu voor de elektromotor achterin onder schuilgaat.

Toch zwaarder
Specifieke details over de aandrijflijn zijn nog niet naar buiten gebracht, maar het Britse magazine Autocar heeft al wel weten te achterhalen dat de EV3 goed is voor 102 elektrische pk's bij een leeggewicht van 550 kilogram. Dat is dus niet lichter zoals aanvankelijk werd gesuggereerd, maar zo'n 25 kilogram zwaarder dan de luidruchtige versie.
Als actieradius heeft Morgan een theoretische 240 km opgegeven, wat relatief veel is voor een elektrische auto. Zijn de accu's leeg dan duurt opladen zo'n 4 uur en de stekkeraansluiting daarvan zit – zoals het hoort – keurig onder de esthetische verantwoorde tankdop verstopt.

Prestaties

Toch drukken deze extra kilo's nauwelijks op de prestaties van de ludieke Brit, gesteund door het onmiddellijk beschikbare koppel van de elektromotor. Accelereren naar 100 km/h kan namelijk alsnog in een vlotte 6 seconden en de topsnelheid bedraagt 185 km/h. Althans, dit kan de EV3 halen als 'ie niet begrensd zou zijn op 130 km/h. Morgan heeft dit namelijk gedaan om de duurzaamheid te garanderen. Geloof ons, rouwig hoef je daar niet om te zijn, want een dergelijke snelheid is – in de praktijk – snel zat door de open carrosserie, het ontbreken van een fatsoenlijke voorruit en de zeer lage zitpositie ten opzichte van het asfalt. Of de EV3 ook zoveel grandeur biedt als de versie met V-Twin, dat valt dan weer te betwijfelen. Een opwindende soundtrack is immers een groot deel van het rijplezier.

Productie volgt
Morgan heeft al aangegeven de EV3 in productie te gaan nemen, maar wanneer weet het nog niet. Eerst willen ze de elektrische aandrijflijn volledig klaarstomen voor consumentenverkoop. Prijzen zijn zodoende ook nog niet bekend, maar houdt rekening met een goed uitgerust, pruttelende 3Wheeler. In Nederland zo'n 55 mille.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Morgan EV3
Morgan EV3
Morgan EV3
Morgan EV3
Morgan EV3
Morgan EV3
Morgan EV3
Morgan EV3
Redactie
Door Redactie

Zoeken