Nieuws

Patenten verklappen nieuwe Mitsubishi Pajero Sport

Mitsubishi Pajero Sport

Ooit was de Mitsubishi Pajero een begrip onder de terreinbeulen. Dat is -ie eigenlijk nog steeds, maar in Europa is die status enigszins vervaagd sinds het 4x4-model daar niet meer geleverd wordt. Nu weerklinkt het onder Europese 4x4-liefhebbers vooral Land Rover en Mercedes-Benz. Maar mogelijk doet de nieuwe Pajero Sport het tij keren.

Mitsubishi werkt in elk geval aan een nieuwe Pajero Sport. Dat de Japanners die laten terugkeren naar het Europese vaste land zou zomaar kunnen, want wereldwijd neemt de terreingigant nog steeds een belangrijke plaats in in het portfolio van bedrijf. De nieuwe generatie wordt verwacht voor modeljaar 2016. Dat betekent dat hij ergens tussen september van dit jaar en dezelfde maand van het daarop volgende jaar wordt onthuld.

Vertrouwd design

De Japanners kiezen duidelijk voor een modernistische vormgeving, met smalle koplampen, gespierde bumpers, hoog geplaatste staartlichten en een hele hoop chroom. Dat wordt gecombineerd met enkele aparte elementen. De verticale lijnen bij de achterlichten, de afhellende daklijn, de vorm van de zijruiten, dat soort zaken. Elementen waarmee Mitsubishi in het verleden al experimenteerde bij conceptcars.

(Europese) motoren?

Loslippig zijn de heren bij Mitsubishi niet. Er zijn dus vooral speculaties. Die suggereren dat het motorpalet gelijkaardig is aan dat van de nieuwe Mitsubishi L200 pickup: een 2.4 liter turbodiesel met 154 pk en 380 Nm en een tweede vermogensversie met 181 pk en 430 Nm. Motoren waarmee een Europese terugkeer dus niet uitgesloten is.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mitsubishi Pajero Sport
Mitsubishi Pajero Sport
Mitsubishi Pajero Sport
Mitsubishi Pajero Sport
Mitsubishi Pajero Sport
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers