Nieuws

Nieuwe aandrijflijn en groter bereik voor Renault Zoe

Nieuwe aandrijflijn en groter bereik voor Renault Zoe

Als je op zoek bent naar een betaalbare elektrische auto kom je al gauw uit bij de Renault Zoe. Mee eens? Dan is er extra goed nieuws. Dankzij een nieuwe aandrijflijn heeft die een grotere actieradius gekregen.

De Renault Zoe krijgt een nieuwe elektromotor die efficiënter en compacter is dan de huidige Q210-motor en dat vertaalt zich in een grotere actieradius. Met de nieuwe R240-motor heeft de Zoe volgens de NEDC-cyclus een bereik van 240 kilometer, maar Renault geeft al aan dat dit in de praktijk ongeveer 170 kilometer is. Voorheen bedroeg de actieradius zo'n 150 kilometer.

Opladen

De R240 is net als z'n voorganger uitgerust met de Caméléon-lader waardoor hij op wisselstroom op hoog vermogen kan worden opgeladen. Daardoor is de Zoe volgens Renault sneller op te laden dan andere elektrische auto's. Via een regulier stopcontact is de Zoe met R240 in ieder geval drie uur sneller opgeladen dan met Q210. En dat is natuurlijk een behoorlijke tijdswinst.
Er kleeft wel een nadeel aan de nieuwe R240-motor: de Caméléon-lader van de R240 motor kan met maximaal 22 kW laden, terwijl de huidige Q210-motor dat kan met maximaal 43 kW. Snelladen tot 80% van de totale batterij-capacitiet duurt hierdoor tweemaal zo lang, te weten 60 versus 30 minuten. Om deze reden blijft de huidige Q210-motor nog leverbaar voor de mensen met een grote behoefte om te kunnen snelladen.

Prijzen

De prijzen voor de Zoe met de nieuwe motor beginnen bij € 20.990,-. Voor dat geld krijg je de Zoe in de Life-uitvoering met onder andere LED-dagrijverlichting, cruise control en Renault's R-link navigatiesysteem. Wil je maximaal kunnen snelladen, dan is de Zoe Q210 Quickcharge er tegen een meerprijs van € 500,-. Het tarief voor de batterijhuur alsook het vermogen van 88 pk blijft hetzelfde.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe aandrijflijn en groter bereik voor Renault Zoe
Nieuwe aandrijflijn en groter bereik voor Renault Zoe
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers