Nieuws

Stijlvol maatpak voor Ferrari California T

Maatpak voor Ferrari California T

De California onderging een van de meest geslaagde facelifts voor een auto allertijden. Ferrari's instapper transformeerde hierdoor van een muurbloempje naar een veel gevraagd model. En hij kan nog veel fraaier als zeer speciale California T Tailor Made.

Ook in China is de geprezen transformatie van de Ferrari California, met atmosferische V8, naar California T, voorzien van achtcilinderturbo, niet onopgemerkt voorbijgegaan. En Ferrari zou Ferrari niet zijn om hiervan optimaal te profiteren door in Shanghai een Tailor Made-uitvoering tentoon te stellen die de aandacht vestigt op het (kostbare) maatwerkprogramma van de Italiaanse renstal.

Ingrid-grijs
Dat een Ferrari per se gespoten moet zijn in 'Rosso Corsa' is een geloofsovertuiging dat ze zelfs in Modena al lang niet meer aanhangen. Geel, zwart, wit en blauw; tegenwoordig pronken Ferrari's in alle kleuren van de regenboog. Ook de zacht grijze lak op deze California T Tailor Made mag er zijn. De kleur heet Grigio Ingrid, vernoemd naar Ingrid Bergman, een Zweedse actrice maar tevens eerste klasse dame die furore maakte halverwege de vorige eeuw, onder andere door zichzelf regelmatig te vertonen in haar dito grijze Ferrari 375 MM.

Kennedy-bruin

Een andere dame die ter inspiratie diende en ooit daadwerkelijk aangesproken moest worden met First Lady, is Jacqueline Kennedy, de voormalige vrouw van de in 1963 vermoorde Amerikaanse president John F. Kennedy. Beter bekend als 'Jackie' is zij vandaag de dag nog altijd een groot voorbeeld voor velen vrouwen en zo ook Ferrari. Het mokkabruine interieur van de zeer speciale California T is namelijk een knipoog naar de bekende stoelen van de familie Kennedy. Een moderne twist is dan weer dat de zetels in de Ferrari een stuk comfortabeler ogen en dat ongetwijfeld ook zijn.
Zelfs de vloermatten zijn noemenswaardig, vindt Ferrari. Die zijn namelijk gemaakt van 100% wol van Nieuw-Zeelandse schapen. Een zachte landing van de voeten is daardoor gegarandeerd, maar bovenal staat het erg chic in combinatie met de rest van de detailrijke cockpit.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Maatpak voor Ferrari California T
Maatpak voor Ferrari California T
Maatpak voor Ferrari California T
Maatpak voor Ferrari California T
Maatpak voor Ferrari California T
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers