Nieuws

Audi is op zoek naar de beste zelfrijdende modelauto

Audi is op zoek naar de beste zelfrijdende modelauto

Audi is al een tijd bezig met het ontwikkelen van zelfrijdende auto’s. Door middel van een wedstrijd voor studenten zoekt Audi nu naar de meest innovatieve ideeën voor autonoom rijden.

In de Audi Autonomous Driving Cup nemen tien teams van studenten het tegen elkaar op om de titel 'beste autonoom rijdende modelauto' te bemachtigen. Audi levert de hardware - een 1:8 model van de Audi Q5, de studenten schrijven zelf de software. Op de wedstrijdbaan in Ingolstadt wordt eind maart de software getoetst. De auto's krijgen daar te maken met verkeer, parkeeropdrachten en plotseling verschijnende obstakels. Alles waar een echte auto ook mee te maken kan krijgen.

Eeuwige roem

De teams krijgen een elektrisch aangedreven model van de Q5, voorzien van allerlei sensoren en basissoftware. Aan de hand daarvan ontwikkelen ze hun eigen softwarepakket waarmee de auto de data van de sensoren kan analyseren en verwerken om vervolgens zelfstandig een parcours te rijden. Het doel is om dit parcours zo efficiënt mogelijk en met zo min mogelijk fouten te voltooien. Veroorzaakt de auto een ongeluk, tijdverlies of worden de opdrachten niet nauwkeurig uitgevoerd, dan raakt het team punten kwijt. Het team met de meeste punten wint € 10.000,- en kan rekenen op eeuwige roem met de titel 'Beste autonoom rijdende modelauto'.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi is op zoek naar de beste zelfrijdende modelauto
Audi is op zoek naar de beste zelfrijdende modelauto
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers