Nieuws

Bugatti Veyron neemt afscheid met 'La Finale'

Bugatti Veyron neemt afscheid met 'La Finale'

Het zit erop voor de nu al legendarische Veyron. Tien jaar geleden besloot Bugatti dat ervan niet meer dan 300 gesloten en 150 dakloze versies gebouwd en verkocht zouden worden. Dat is nu voltooid en de Veyron La Finale markeert dat heugelijke feit door tegelijkertijd een visueel eerbetoon te brengen aan de allereerste Veyron.

Zij-aan-zij staan de Veyron met chassisnummer 1 en de laatst gebouwde Veyron met de toepasselijke koosnaam La Finale. Ze lijken bewust op elkaar, al heeft de eigenaar van de Le Finale heus wel inspraak gehad op de uitstraling van zijn nieuwe aanwinst, zo laat Bugatti nadrukkelijk weten. Elke Veyron is immers uniek door toedoen persoonlijke keuzes namens de koper en een beetje door Bugatti zelf.

'Rood' carbon

De La Finale maakt zichzelf vooral uniek door zijn carrosserie van koolstofvezel. Nu zijn er weliswaar meerdere Veyron-koetsen hieruit opgetrokken, maar niet met 'rood' carbon. Het inmiddels kenmerkende rood/zwart two-tone kleurenthema – die Bugatti's uit de jaren '20 en '30 ook al genoten – is bij de Veyron La Finale 'gespiegeld' aan het origineel. Zodoende komt het Veyron-slotstuk toch nog heel anders uit de verf. Mocht men twijfelen, dan zijn er tal van aanwijzingen die attenderen op het feit dat dit niet de eerste maar de allerlaatste Veyron is. Een plaquette met daarop 450/450 is er daar één van, en het opschrift 'La Finale' is hier en daar ook niet te missen. Bovendien zijn de wielen afwijkend van kleur, alsook het interieur.

“De La Finale maakt zichzelf vooral uniek door zijn carrosserie van koolstofvezel.”


Nog altijd verbluffend
Tien jaar na dato zijn de prestaties van de Bugatti Veyron nog altijd verbluffend. Zoals alle laatste 150 exemplaren is ook de La Finale gestoeld op de Grand Sport Vitesse met opgevoerde 8.0 liter W16-motor en vier turbo's. Dankzij een vermogen van 1.200 pk en koppel van 1.500 Nm valt ermee in 2,6 seconden naar 100 km/h te accelereren en wie durft kan helemaal doorstomen tot 410 km/h. Het kan overigens nog sneller. Met een top van 431 km/h is de Veyron Super Sport immers nog steeds de snelste in serie geproduceerde auto ter wereld.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Bugatti Veyron neemt afscheid met 'La Finale'
Bugatti Veyron neemt afscheid met 'La Finale'
Bugatti Veyron neemt afscheid met 'La Finale'
Bugatti Veyron neemt afscheid met 'La Finale'
Redactie
Door Redactie

Zoeken