Nieuws

Mercedes-AMG GT3 hangt de beest uit

Mercedes-AMG GT3 hangt de beest uit

Wie A zegt, moet ook B én GT3 zeggen. Zonder zo'n circuitmonster hoor je er als beetje sportwagenbouwer niet meer bij immers. Maak daarom ook kennis met de Mercedes-AMG GT3.

De SLS GT3 mag met pensioen en de Mercedes-AMG GT3 is zijn opvolger. Vanaf volgend raceseizoen maakt de bolide de circuits onveilig die op het programma staan van het FIA GT3-kampioenschap. Houd je van spoilers en brullende motoren (wie niet?!) dan moet je deze tak van motorsport zeker gaat volgen, want ook bruutbakken als de Lamborghini Huracan GT3, Cadillac ATS-V.R en McLaren 650S GT3 zullen langs komen scheren.

'Oude' V8
Opmerkelijk is dat de racemotor van de AMG GT3 geen afgeleide is van zijn oorspronkelijke 4.0 liter V8, maar een doorontwikkelde versie van de 6.2 liter V8 van de SLS GT3. De gebruiksvriendelijke technologie, betrouwbaarheid, lange onderhoudsintervallen en lage onderhoudskosten van de ongeblazen, hoogtoerige krachtbron gaven de doorslag voor deze motorkeuze. Dat moet dan een pittige harttransplantatie zijn geweest, en wie weet zet dit de deur open voor een AMG GT Black Series voorzien van deze 'oude', maar o zo grandioze oer-V8.

De AMG GT3 zal officieel onthuld worden tijdens de Autosalon van Genève, begin volgende week.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mercedes-AMG GT3 hangt de beest uit
Mercedes-AMG GT3 hangt de beest uit
Mercedes-AMG GT3 hangt de beest uit
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers