Nieuws

Autofabriek Magna-Steyr showt MILA Plus

Magna-Steyr MILA Plus

Velen klinkt Magna-Steyr bekend in de oren, maar koppelen daar geen automerk aan. Dat klopt. Dit bedrijf produceert namelijk enkel auto's in opdracht van. Maar op z'n tijd denkt Magna-Steyr ook zelf een auto uit, bedoeld om hun technologische knowhow te showen. Dit jaar, in Genève, is dat de MILA Plus.

De MILA Plus is al weer de achtste auto die Magna-Steyr zelf heeft ontwikkeld. En dat doet het niet zonder reden. Naast het in opdracht produceren van automodellen, probeert het ook een boterham te verdienen met het uitdenken van technologische innovaties door deze te verkopen aan mondiale automerken. Zo is Magna-Steyr momenteel behoorlijk in haar nopjes met de MILA, een afkorting van Magna Innovation Leightweight Auto.

Meedoen met de moderne jongens

Die gepaste trots is terecht, want de Magna MILA Plus beschikt over een behoorlijk innovatieve aandrijflijn. Zo bestaat de aandrijflijn uit een driecilinder-benzinemotor die fungeert als aggregaat voor het opwekken van stroom, om hiermee via twee elektromotoren – op elke as eentje – de wielen aan te drijven. Opladen van de accu's doet de plug-in hybride zelf of kan door de stekker in een stopcontact te steken. Oké, het is geen technologie dat we niet eerder zijn tegengekomen, maar voor (kleinere) automerken die niet de kennis en kunde paraat hebben om zo'n hypermoderne aandrijflijn te ontwikkelen, kunnen dankzij Magna-Steyr toch meedoen om de 'groene' prijzen.

Bijna productierijp
Volgens Magna-Steyr kan dat al vrij snel na het showdebuut van de MILA Plus in Zwitserland, want de aandrijflijn is zo goed als productierijp meent het bedrijf. Afhankelijk van de auto kan er tot wel 70 kilometer ver volledig elektrisch gereden worden, en dat is relatief veel voor een plug-in hybride. Zo komt de enigszins vergelijkbare i8 slechts 37 kilometer op enkel zijn accupakket. Die BMW is dan weer ietsje lichter, maar wat scheelt het met 1.490 versus 1.520 kilogram. De MILA Plus is er niet veel minder vlot om. Vanuit stilstand naar 100 km/h accelereren is achter de rug na 4,9 seconden. Interesse? Bedrijven kunnen zich melden in Oostenrijk.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Magna-Steyr MILA Plus
Magna-Steyr MILA Plus
Magna-Steyr MILA Plus
Magna-Steyr MILA Plus
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers