Nieuws

Volkswagen heeft nieuwe CC in gang gezet

Volkswagen CC vierdeurscoupe concept

Een sedan en een station zijn er al van de gloednieuwe Passat; nu wordt het tijd voor de CC, al heeft Volkswagen liever niet dat we dit vierdeurs coupémodel nog langer in één adem noemen met de Passat. Helemaal rondom de toekomstige CC. Want die wordt volgens de Duitsers boven de Passat en zelfs zijn voorganger gepositioneerd.

De stand van Volkswagen tijdens de Autosalon van Genève zal als vanouds tjokvol staan met nieuwe modellen. Met de opgewaardeerde Sharan en gloednieuwde Touran hebben we al kennis kunnen maken en daar komt nog een derde bij in de vorm van een vierdeurs coupé. Geen productiemodel, maar een conceptcar die - hoe kan het anders - als voorbode fungeert voor de nieuwe CC. Met deze schetsen geeft Volkswagen alvast een voorproefje van haar onthulling tijdens waarschijnlijk de traditionele VAG Night, de avond voor de Autosalon van Genève.

Strak getekend

CC staat hier niet voor Coupé-Cabriolet maar voor 'Comfort Coupé'. Het is de naam die Volkswagen destijds koos voor z'n vierdeurs coupé op basis van de Passat. De tweede generatie, enkel nog CC geheten, is al een tijd op de markt en daarom verwachten we een opvolger. En het zal je niet verbazen dat de lijnen van de nieuwe Passat (Limousine) daarin terug te vinden zijn. Het design is evenwel veel strakker en atletischer met een nog vlakkere achterruit als een van de meest in het oog springende elementen. Verder zien we een buitengewoon brede grille die doorloopt in de verlichting.

Hogerop

Volkswagen laat weten dat de aanstaande vierdeurs coupé concept net boven de huidige CC in het programma komt om als brug tussen de Passat en de Phaeton te dienen. Was dat niet al zo dan? Afijn, wellicht wordt dat met de nieuwe CC extra benadrukt vanwege zijn toegenomen formaat.
De aandrijflijn van het studiemodel is gebaseerd op die van de Passat GTE. Een benzinemotor met turbo zorgt samen met twee elektromotoren voor innovatieve vierwielaandrijving. Verwacht wordt dat de CC over maximaal twee jaar in de showroom staat. Veel meer zegt Volkswagen er nog niet over, maar dat komt ongetwijfeld bij de onthulling volgende week in Genève.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volkswagen CC vierdeurscoupe concept
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers