Nieuws

Range Rover LWB nu ook als hybride (+ prijzen)

Range Rover LWB nu ook als hybride

Land Rover heeft Auto China 2014 als podium gekozen voor de nieuwe Range Rover Hybrid LWB, die volgens hen de eerste diesel-hybride in China wordt. Een Range Rover met die ó-zo-begeerlijke extra beenruimte en een beter verbruik, dat klinkt als muziek in de oren van de Chinezen.

Wij kenden de reguliere Land Rover Range Rover Hybrid al. Een diesel-hybride op basis van de 3.0 liter SDV6, die samen met een 33 kW-sterke elektromotor het gecombineerde vermogen op 340 pk brengt. Met een CO2-uitstoot van 169 g/km en een brandstofverbruik van 6,4 l/100 km zijn de verbruikscijfers ook identiek aan de cijfers van de 'gewone' Range Rover Hybrid.

14 centimeter

Het grote verschil is, niet verrassend, de langere wielbasis. Een koets die met een kleine 20 centimeter is verlengd, wat netto uitkomt op 14 centimeter extra beenruimte, is dus het grootste wapenfeit van de Range Rover Hybrid LWB. De verlenging heeft verder geen effect op de prestaties van de SUV-limousine, die tevens een verwaarloosbare 1.6 kilometer puur elektrisch kan rijden.

Prijzen
We hadden de prijzen van de Range Rover Hybrid LWB nog niet eerder vermeld, maar Land Rover heeft ze al wel bekendgemaakt. De 'standaard' Vogue SE begint bij € 148.700,- en de Autobiography is voor € 153.400,- op te halen bij de dealer.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken