Nieuws

Audi S3 Sportback ontvangt prijs

Audi S3 Sportback ontvangt prijs

Net geen 50 mille, dat is de vanafprijs van de nieuwe Audi S3 Sportback. In september zal de rappe C-segmenter zijn opwachting maken bij de dealer, maar vanaf nu is de S3 Sportback al te bestellen.

Een Audi S3 Sportback met een 2.0 liter TFSI met 300 pk en 380 Nm, 0-100 in 5,0 seconden en een relatief bescheiden verbruik van 6,9 l/100 km. Dat klinkt ons als muziek in de oren en inmiddels weten we dat die muziek gerechtvaardigd is. Ook het prijskaartje valt relatief gezien nog mee. Met € 49.900,- is de S3 Sportback zelfs bijna € 4.000,- goedkoper dan zijn voorganger. Standaard wordt hij uitgevoerd met een handgeschakelde zesbak, de versie met automaat staat voor € 51.270,- in de boeken.

Compleet sportief
Audi ziet de standaarduitvoering zelf als ‘compleet sportief’. En met onder meer 18 inch lichtmetalen velgen, een multifunctioneel en met leder bekleed afgeplat stuurwiel, Xenon verlichting, licht- en regensensor, lichtpakket, sportstoelen, een combinatie van stoffen en lederen bekleding alsook het Audi sound system zit de S3 Sportback er warmpjes bij. Speciaal voor deze Sportback heeft Audi overigens ook nog rode remklauwen met S3-logo en drie nieuwe kleuren toegevoegd. Die laatste bestaan uit Panterzwart en Estorilblauw met kristaleffect en de Audi design selectie-kleur corsorood.

Pro Line plus
De S3 Sportback kan ten slotte nog uitgerust worden als Pro Line plus-uitvoering. De basisuitvoering wordt dan uitgebreid met MMI navigatie plus, parkeerhulp achter, Bang & Olufsen sound system, LED-koplampen en Audi Connect. De Pro Line plus-uitvoering kost minimaal € 54.400,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi S3 Sportback ontvangt prijs
Audi S3 Sportback ontvangt prijs
Redactie
Door Redactie

Zoeken