Nieuws

Voortuitblik op Volkswagen Golf VII Cabrio

Voortuitblik op Volkswagen Golf VII Cabrio

‘De huidige Golf Cabrio is net anderhalf jaar oud, dus hoe kun je nu al denken aan de volgende generatie?’ We horen het je hardop denken, maar toch is een vooruitblik zo vreemd niet. Vergeet niet dat de Golf VII al weer even rondrijdt.

Eerlijk is eerlijk, een belletje naar Volkswagen levert geen concrete informatie op rond een eventuele opvolger, maar het ligt in de lijn der verwachting dat de fabrikant een vervolg geeft aan de bestaande Golf Cabrio. Ondanks dat de Golf VII al even rondrijdt en de Golf Cabrio nog op de basis van de zesde generatie van de Golf staat doet het dakloze model het boven verwachting goed. Volkswagen zou dus dom zijn geen nieuwe Golf Cabrio klaar te hebben staan als de huidige zijn glans is verloren. Tenzij de marktomstandigheden drastisch veranderd zijn, maar daar is een nichemarkt – waarin cabrio’s zich bewegen – dan weer weinig gevoelig voor.

Lang of toch kort kontje
Onze illustrator is er in elk geval over uit: er komt op termijn een nieuwe Golf Cabrio en zo gaat hij er uitzien. Met het altijd zo conservatieve Volkswagen in het achterhoofd zouden we normaliter geheel met de voorspelling van onze ‘helderziende’ meegaan, ware het (ditmaal) niet dat er wat verschuivingen hebben plaatsgevonden in cabrioland. Zo verbleekt de Astra Cabrio bij diens plaatsvervanger, de Opel Cascada, en doken er onlangs berichten op dat Kia nog steeds cabrio-ambities heeft.
Maar met name de beelden van de op stapel staande A3 Cabrio wakkeren de speculaties over het uiteindelijke ontwerp van de Golf VII Cabrio aan. Dat Audi-model, waarvan de huidige generatie sterk is gebaseerd op de Golf Cabrio, heeft ineens een serieus uitstekende kont. Een esthetisch cadeautje met dank aan de A3 Limousine. De Golf-familie kent geen lid met zo’n elegante derriere, maar daar kan natuurlijk relatief makkelijk verandering in komen door de wisseltruc omgekeerd toe te passen. Oftewel: Volkswagen gaat de toekomstige Golf Cabrio juist baseren op de A3 Cabrio. En dat zou wel eens meerdere vliegen in één klap kunnen zijn, waarvan kostenbesparing er sowieso één is. De andere zijn – met een beetje goede wil – een stilistisch fraaiere en meer volwassen koets. Anderzijds, wanneer alle concurrerende cabrio’s een andere designkoers (gaan) varen, wordt de Golf Cabrio vanzelf een opvallende en daarmee aantrekkelijke verschijning... Het kan dus eigenlijk alle kanten op.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken