Nieuws

Gelekt: Maserati Ghibli

Gelekt: Maserati Ghibli

Verrassing: dit is de Maserati Ghibli. Hij vormt nu al een van de grootste primeurs van dit jaar en zoals het een grote primeur betaamt lekt die vroegtijdig. Als er zoveel ogen op je gericht zijn is een lek immers amper te voorkomen.

In tegenstelling tot Ferrari, die LaFerrari tot op de persdag van de Autosalon van Genève tot een compleet geheim wist te behouden, zijn de buren bij Maserati iets minder gelukkig. De spyshots die de afgelopen weken konden worden gemaakt toonden steeds meer van het design, een uitgelekt kleimodel toonde feitelijk alle designdetails en nu zijn ook de foto´s uitgelekt. En daarmee kunnen wij vroegtijdig een blik op het in- en exterieur van de Ghibli werpen.

Eigen gezicht
De Ghibli is veel minder een ´kleine Quattroporte´ dan verwacht. Natuurlijk zien we een lijnenspel dat overeenkomt met dat van Maserati´s grootste, maar het merk heeft er alles aan gedaan om de compactere afmetingen te gebruiken voor een krachtig lijnenspel. Het oogt allemaal nog net even wat scherper en zeker aan de voorzijde zien de ´geknepen´ koplampunits er lekker agressief uit. Aan de achterzijde is de Ghibli, net als de Quattroporte, naar onze smaak wat anoniem.

Gevestigde concurrenten
Maserati zal met de Ghibli de strijd aangaan met de gevestigde Duitse orde. Auto´s als de Audi A6, BMW 5-serie en Mercedes E-klasse, maar zeker ook de sportievelingen die daarvan zijn afgeleid (A7 Sportback, 6-serie Gran Coupé en CLS) worden door de Italianen op de korrel genomen.

Zescilinders
Details ontbreken vooralsnog, maar zoals het lijkt zal Maserati de Ghibli gaan leveren met een zescilinder benzine- én dieselmotor. Morgen weten we meer, dan zal Maserati officieel alles uit de doeken doen over de nieuwe vierdeurs uit Modena.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Gelekt: Maserati Ghibli
Gelekt: Maserati Ghibli
Redactie
Door Redactie

Zoeken