Nieuws

Gefacelifte BMW 5-serie gelekt in China

Gefacelifte BMW 5-serie gelekt in China

Met de 3-serie introduceerde BMW haar nieuwe familiegezicht. Om de 5-serie in dezelfde lijn te brengen staat een facelift gepland. Er waren al wat spionagefoto’s, maar nu lijkt de definitieve versie, zonder enige vorm van camouflage, gelekt te zijn op een Chinese website.

We schreven al eerder over een facelift voor de BMW 5-serie. Maar dat was nog in een vroeg stadium. Inmiddels lijkt de ´Fünfer´ zich op te maken voor zijn debuut. Op de foto is weliswaar de Chinese versie te zien, maar we verwachten dat de Europese versie niet erg zal afwijken van de auto op deze foto’s.
 
Voorkant
Wat direct opvalt is dat de ‘glimlach’ die de 3 kreeg ook overgegaan is op de 5-serie. Met een verhoging in de bumper geeft de facelift het nieuwe gezicht van BMW mee aan de drie jaar geleden gepresenteerde 5-serie. De zogenaamde Life Circle Impulse – deze term komt echt van de Duitsers – geeft de 5 verder aan de voorkant een iets grotere grille mee.

Achterkant
Ook de achterzijde ontkomt niet aan de vernieuwingskuur. Het meest opvallend zijn de uitlaten, die van rond naar rechthoekig gevormd zijn, net zoals de recent gefacelifte 7-serie. Voor de rest is er een licht vernieuwde achterbumper getekend.

Introductie
Een officiële datum voor de onthulling is er nog niet. Aangezien de auto in China gespot is, zou het zo kunnen zijn dat hij op de Autosalon van Shanghai voor het eerst aan het publiek getoond wordt, maar Chinese bronnen spreken al van de Autosalon van Genève 2013. Of dat laatste het geval is weten we sowieso volgende week. En anders moeten we nog een paar weken geduld hebben. 

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Gefacelifte BMW 5-serie gelekt in China
Redactie
Door Redactie

Zoeken