Nieuws

Extra hete Nissan GT-R Nismo in de maak

Extra hete Nissan GT-R Nismo in de maak

Goed nieuws vanuit Nissan´s nieuwe hoofdkwartier in Yokohama. Hun huistuner Nismo is van plan veel sportmodellen uit te brengen en een extra potige GT-R is er daar één van. Parallel daaraan wordt er verder gewerkt aan het wereldwijde autosportprogramma.

Nismo is momenteel een bekende naam in Amerika en Japan en onder spelers van videogames. Maar Nissan´s huistuner wil meer. Meer in de zin van de wereld veroveren met opwindende sportauto´s op basis van bestaande Nissan-modellen. Met de Juke Nismo werd de eerste Nismo in en voor Europa gelanceerd. De 370Z Nismo is de volgende die klaarstaat, om daarna telkens ieder jaar ten minste één Nismo op de markt te brengen. En de GT-R Nismo kan wel eens de eerstvolgende zijn. Die komt namelijk in 2014, gebaseerd op de Nissan GT-R van modeljaar 2013.

Nissan GT-R Nismo
Nismo laat zich nog niet uit over de GT-R Nismo, maar we kunnen zeker van zijn dat het een sportauto wordt die de al onovertroffen prestaties van het reguliere model naar een nog hoger plan trekt. ´Elke aanpassing die Nismo voor een model ontwikkelt is functioneel en gericht op het verbeteren van zowel de uitstraling als de prestaties. Bovendien zal telkens Nismo´s erfgoed in de autosport als een rode draad door ieder project lopen´, aldus Ghosn. De CEO van Nissan kijkt alvast enorm uit naar het moment dat jij met de GT-R Nismo kan rijden. Wij niet minder.

Alles onder één dak
Om zich beter te kunnen voorbereiden op een wereldwijde marktbewerking, is Nismo voortaan gesitueerd in hetzelfde pand als Nissan´s hoofdkantoor. Daartoe is een voormalige fabriek speciaal omgebouwd die beter is toegespitst op het kunnen ontwikkelen van sportieve modellen. Zo beschikt het 180-koppige Nismo-team over een werkruimte dat naast de plek zit waar Nissan haar aandrijflijnen ontwikkelt. De werkplaats, de ruimte waar motoren worden gebouwd en de plekken waar technici carbon-composietmaterialen verwerken, bevinden zich op dezelfde verdieping als het magazijn. Ook de Nismo-showroom is vlakbij en bovendien tweemaal zo groot als voorheen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken