Nieuws

Bertone Jet 2+2; shooting brake op Rapide-basis

Bertone Jet 2+2; shooting brake op Rapide-basis

Na vorig jaar zichzelf in het zonnetje te hebben gezet, viert designhuis Bertone tijdende de komende Autosalon van Genève dat Aston Martin 100 jaar bestaat. Dat doen ze samen met de Bertone Jet 2+2, een shooting brake op basis van de Rapide.

Vorig jaar bestond Bertone 99 jaar en dat hebben we geweten ook. Ze brachten ons de beeldschone B99 Concept. Nu, een jaar later viert het beroemde Italiaanse designhuis, net als Aston Martin, haar 100ste verjaardag. Een dubbel feestje dus, en dat wordt nog groter gevierd, en wel met een British beauty die ook daadwerkelijk op de openbare weg mag en kan rijden. Het treurige nieuws is echter dat je hem wellicht nooit zal tegenkomen. De Bertone Jet 2+2 is namelijk een one-off die speciaal in opdracht van een klant is gebouwd, en daarbij is tussen beide partijen afgesproken dat de bijzondere shooting brake niet in serieproductie mag gaan. Zelfs geen gelimiteerde oplage, hoe klein ook.

Hout en aluminium
Het zal je niet verbazen dat de Bertone Jet 2+2 een lel van een auto is. De Rapide waarop hij is gebaseerd meet immers al vijf meter in de lengte. Het shooting brake-gedeelte (een verder doorlopend dak, voorovergebogen C-stijlen) zorgt vervolgens nog voor meer hoofdruimte.
Net als de ‘normale’ Rapide is de nieuwe Bertone een 2+2, dus met twee individuele zetels achter de voorstoelen. Qua luxe en comfort gaat de Jet 2+2 dan weer een stuk verder dan de vierdeurs coupé van Aston Martin. Zo’n beetje het gehele interieur is opgetrokken uit het beste dat er momenteel verkrijgbaar is, waaronder veel natuurlijke materialen zoals hout en aluminium.

475 pk
Voorin de neus van de Bertone doet de bekende 5.9 liter V12 dienst. Die is overigens niet hetzelfde blok als in de onlangs gepresenteerde Rapide S, maar nog de ‘oude’ configuratie, dus met 475 pk in plaats van 550 pk.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Bertone Jet 2+2; shooting brake op Rapide-basis
Bertone Jet 2+2; shooting brake op Rapide-basis
Bertone Jet 2+2; shooting brake op Rapide-basis
Redactie
Door Redactie

Zoeken