Nieuws

Volkswagen Crossfox

Mini-SUV: Volkswagen Crossfox

In Brazilië heeft Volkswagen de Crossfox in productie genomen. De Crossfox is gebaseerd op de volgend jaar in Europa te introduceren Fox en heeft net als de Polo Fun een robuustere uitstraling dan het standaard model.

Mini-SUV: Volkswagen Crossfox

In een land als Brazilië, is mede door de slechte toestand van de wegen, veel vraag naar wat robuustere auto´s. De Crossfox voldoet precies aan die vraag. De auto is niet uitgerust met vierwielaandrijving maar kan wel tegen een stootje. Dat is niet alleen handig maar bovendien ziet het er ook nog stoer uit. De bullbar, de mistlampen, de dakrails en de beschermplaten onder de bumper ogen goed. Het reservewiel is op de achterklep gemonteerd en al met al ziet de Crossfox eruit als een mini-SUV. Bovendien staat de auto nog eens 4,6 cm hoger op zijn wielen dan de gewone Fox.

Afneembare bekleding

Ook in het interieur is de Crossfox aangepast op waar hij voor gebruikt zal worden. De bekleding is tweekleurig en ziet er mooi uit, maar het is bovendien goed afneembaar met een natte doek. Zo is ook de vloerbekleding bestand tegen vuil en zorgen diverse leuke accenten zoals aluminium pedalen, gekleurde deurbekleding en een leuk instrumentarium voor de nodige opsmuk.

1.6 liter benzine/alcohol

Onder de kap ligt een 101 pk sterke 1.6 liter benzinemotor. Overigens kan de motor ook op alcohol lopen. Deze moet voldoende vermogen bieden om met de Crossfox ook over slechtere wegen te kunnen hobbelen.

Komst naar Europa nog onbekend

De Crossfox is alleen verkrijgbaar op de Braziliaanse markt. Ditzelfde geldt voor de Fox, maar de Fox komt volgend jaar ook naar Europa om de Lupo af te lossen. Of de Crossfox ooit naar Europa zal komen is onbekend, wij hebben hier immers de Polo Fun.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mini-SUV: Volkswagen Crossfox
Mini-SUV: Volkswagen Crossfox
Mini-SUV: Volkswagen Crossfox

Zoeken

Merk- & modeldossiers