Nieuws

Zo snel is de SRT Viper!

Zo snel is de SRT Viper!

De Viper, met voortaan SRT als voornaam, is terug. En hoe! Onlangs werd de productie opgestart en dat heeft er tevens toe geleid dat we eindelijk weten hoe snel dit beest uitgedrukt in cijfers is. Ga er maar even voor zitten.

Een V10-motor, 8.4 liter groot en met een vermogen van 640 pk, dat doet wat met een auto. Zeker als deze daarnaast ook nog wordt geduwd door 812 Newtonmeters. Dat de nieuwe SRT Viper rap uit de startblokken zou komen wisten we op voorhand, maar dat de knaltijd van 0 naar 100 km/h slechts 3,5 seconden duurt hadden we niet direct gedacht. Ook een dragrace voltooien doet de Viper in een zeer indrukwekkende tijd. Vanuit rust een afstand van 400 meter afleggen kost 11,5 seconden waarbij de auto een snelheid bereikt van 204 km/h. Italiaanse exoten als de Ferrari F12berlinetta (740 pk) en de Lamborghini Aventador (700 pk) doen deze trucjes nauwelijks sneller. Sprinten is deze adder dus wel aangeboren, zo blijkt ook uit de topsnelheid van 330 km/h.

Uitvoeringen
Wanneer de SRT Viper precies de oversteek naar Europa maakt is nog niet bekend. In de Verenigde Staten zijn de orderboeken reeds geopend en kunnen de Amerikanen kiezen uit twee modeluitvoeringen: de minstens 100.000 dollar kostende Viper of de 20.000 dollar duurdere Viper GTS. Eenmaal een keus gemaakt biedt SRT de mogelijkheid aan om de auto te personaliseren. Het franjepalet bestaat uit maar liefst 150.000 mogelijkheden. Ook de exterieurkleur bepalen kan nog een hele klus worden want er zijn er acht: Adrenaline Red, Black Venom, Bright White, Race Yellow, Shadow Blue Pearl en Gunmetal Pearl. Stryker Red, Tinted Pearl en GTS Blue komen daar nog bij indien er gekozen is voor de GTS. En wil je de stoere striping over de gehele koets van de Viper, dan bedraagt de meerprijs nog eens 4.500 dollar.

Introductiemodel
Om de lancering van de Viper luister bij te zetten is er tijdelijk een speciaal introductiemodel verkrijgbaar. Deze Viper GTS Launch Edition is steevast gespoten in GTS Blue en voorzien van Bright White-striping. Ook de verchroomde wielen zijn exclusief gesmeden voor deze uitvoering met daarachter rode remklauwen. Binnenin trakteert de Launch Edition op een specifieke interieurcombinatie met veel leder en alcantara en bijzondere stiksels. De meerprijs van het Launch-pakket bedraagt voor de Amerikanen 15.500 dollar en de oplage is beperkt tot slechts 150 exemplaren.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Zo snel is de SRT Viper!
Zo snel is de SRT Viper!
Zo snel is de SRT Viper!
Zo snel is de SRT Viper!
Redactie
Door Redactie

Zoeken